Ana Julia Quezada, declarada culpable d’assassinat amb traïdoria del nen Gabriel Cruz

El jurat popular ha trobat Ana Julia Quezada culpable d’assassinat amb traïdoria per la mort del nen Gabriel Cruz el febrer de l’any passat a Níjar.

El veredicte s’ha llegit publicament a l’Audiència Provincial d’Almeria despés que el jurat popular format per 7 dones i 2 homes, deliberés durant més de 24 hores.

Ana Julia Quezada va matar el fill de la seva parella, Gabriel Cruz de 8 anys, el 27 de febrer de 2018 en una finca de la família a Rodalquilar, a Almeria. En la recerca del nen, que primer es va donar per desaparegut, Ana Julia hi va participar activa i públicament donant suport a la seva parella i a la mare del nen, fins que 12 dies després va ser detinguda quan intentava traslladar el cos del nen en el seu cotxe. La Guàrdia Civil va sospitar del seu comportament quan es va trobar una samarreta de la criatura que va fer pensar que havia estat posada intencionadamanet per desviar la investigació.

Durant el judici l’acusada es va declarar innocent però va admetre haver mort el nen. Entre llàgrimes va dir que no va tenir intenció de matar el nen, que només volia que callés quan la criatura li va dir que no la volia i que era “una negra lletja”. Al final del judici va demanar perdó als pares i a tothom, a “tota Espanya”

La jutge ha de decidir quina és la pena a la que serà condemnada. Ana Julia Quezada s’enfronta a una pena presó permanent revusable.

El jurat ha avalat les conclusions de la fiscalia. En les conclusions que van presentar les parts al final del judici, la fiscal va soli·licitar la pena de presó permanent revisable per un delicte d’assassinat amb traïdoria, tot i que va descartar l’acarnissament perquè segons l’autòpsia no quedava provat que l’acusada hagués infligit “de forma inhumana sofriment al menor”.

Sí qu considera la traïdoria Ana Julia Quezada hauria actuat de manera “sorpresiva i convivència” en haver-se aprofitat de la confiança del nen, i del seu desvaliment i de tenir “intencionalitat criminal”

L’acusació particular que representa els pares del nen Gabriel Cruz, també demana la pena màxima de presó permanent revisable per l’acusada, però discrepa del ministeri fiscal en considerar que segons l’informe dels metges especialistes sí que es pot afirmar que hi va haver acarnissament, assegurant que Ana Julia Quezada és una “autèntica assassina” que va “matar fent patir el nen”.

La defensa d’Ana Julia Quezada, va modificar el seu escrit de conclusions. Inicialment sol·licitava una pena de 3 anys per un homicidi per imprudència greu, però va afegir que es tingués en compte una condemna més gravosa de 15 anys de presó pel delicte d’homici

Comentaris
COMPARTEIX !