▶️ President Torra: “Arenys va ser l’inici d’una onada democràtica, on es va trencar la por”

El cap de l'Executiu ha encapçalat l'acte commemoratiu del 10è

· “No hi ha cap projecte defensat per vies democràtiques i pacífiques, i amb el suport d’una majoria social que no es pugui tirar endavant”

· El cap de l’Executiu ha encapçalat l’acte commemoratiu del 10è aniversari de la consulta d’Arenys de Munt

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha agraït aquesta tarda al poble d’Arenys de Munt la seva determinació a l’hora d’organitzar la consulta de fa deu anys. “Us van dir de tot, vau rebre insults permanents i hi vau fer front amb pulcritud i serenitat arenyenca” i ha posat en relleu que a “Arenys es va trencar la por. Davant els autocars falangistes i feixistes, les amenaces de la judicatura, Arenys ho va tenir molt clar i la gent va posar la papereta dins l’urna”, ha destacat.

“Arenys va ser l’inici d’una onada democràtica que encara ara ens afecta a tots plegats”, ha remarcat el cap de l’Executiu, posant de manifest que “no hi ha cap projecte defensat per vies democràtiques i pacífiques, i amb el suport d’una majoria social que no es pugui tirar endavant”, ha defensat.

El president Torra també ha demanat que en la nova etapa que ara s’obre “es posi en el centre de l’acció política la desobediència civil i la no-violència”. Ha recordat “que quan els nostres companys van tirar endavant el referèndum d’autodeterminació l’1 d’Octubre sabien les conseqüències i les van assumir amb la presó i l’exili”. Per això, ha subratllat que “en els actes que ens toquin a partir d’ara també n’assumim les conseqüències. La por i les amenaces no ens poden paralitzar”. En aquest sentit, el cap de Govern ha dit que amb les sentències “tinguem una actitud molt assenyada, és a dir, que busquem la veritat del nostre procés d’independència”.

A més, el cap de Govern ha convidat els assistents a no perdre l’oportunitat de participar “massivament” en el Debat Constituent, el procés de debat per posar les bases de la constitució catalana que lidera Lluís Llach. “Tenim la possibilitat de dissenyar el país que volem, de somiar-lo i d’escriure’l. Els fonaments del que ha de ser la constitució catalana”, ha explicat.

L’acte commemoratiu del desè aniversari de la consulta d’Arenys de Munt també ha comptat amb la participació de l’alcalde, Josep Sànchez; el president de l’Ateneu Independentista d’Arenys de Munt, Jaume Rosell; i el 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont. A més, Jaume Alonso-Cuevillas ha dut a terme la ponència La situació judicial actual, com actuar davant la sentència.

Han acompanyat el president el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i el delegat territorial del Govern a Barcelona, Juli Fernández.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 85
    Shares