Comunicat del Consell per la República sobre la detenció d’activistes independentistes

La Guàrdia Civil ha detingut 9 persones que ha vinculat als CDR, els Comitès de Defensa de la República, en una operació ordenada per l’Audiència Nacional. La Fiscalia de l’Audiència Nacional els imputa els delictes de terrorisme, rebel·lió i tinença d’explosius.

Per la seva banda, el Consell per la República, ha emès un comunicat sobre les detencions dels activistes catalans.

Text íntegre del comunicat:

El Consell condemna les detencions d’aquest dilluns, acusa l’Estat espanyol de fabricar un relat de violència inexistent, i proposa desbordar democràticament aquest estat repressor.

Davant l’operació judicial, policial i mediàtica d’ahir a Catalunya contra activistes independentistes que va acabar amb la detenció de nou persones acusades de terrorisme, rebel·lió i sedició per part de la fiscalia de l’Audiència Nacional, el Consell per la República fa les següents consideracions:

1. La imminència de la commemoració del segon aniversari del Referèndum d’Independència de l’1 d’octubre, i de la publicació de la sentència del fal·laç judici als presos polítics catalans, ha provocat una nova onada repressiva contra les llibertats dels ciutadans del nostre país. Una vegada més, constatem que els drets civils estan suspesos a Catalunya i els ciutadans s’enfronten a la brutalitat i l’arbitrarietat dels poders de l’Estat sense garanties.

2. Rebutgem enèrgicament aquest muntatge judicial i policial contra persones innocents, i expressem la màxima solidaritat amb les persones detingudes i les seves famílies i amics.

3. És evident que aquesta operació té per objectiu per una banda intimidar la ciutadania de Catalunya a l’hora de mobilitzar-se per denunciar i protestar contra el que probablement sigui una sentència ignominiosa, i per l’altra, construir un relat de violència associat a un moviment polític radicalment pacífic i democràtic com és el moviment d’alliberament nacional de Catalunya.

4. No podem oblidar l’escenari preelectoral a l’Estat espanyol a l’hora de valorar aquesta operació. L’Estat pretén criminalitzar opcions polítiques legítimes majoritàries a Catalunya davant l’opinió pública espanyola per treure’n rèdits electorals el proper del 10 de Novembre.

5. Entenem que la única manera d’acabar amb aquestes detencions arbitràries i les diverses formes de repressió que l’Estat espanyol aplica a la societat catalana és el desbordament democràtic de l’Estat Espanyol i per això ens reafirmem en el full de ruta aprovat i publicat pel Consell el passat 14 de setembre: fer efectiu el mandat del primer d’octubre i constituir la República Catalana.

Brussel·les, 24 de setembre de 2019

Comentaris
COMPARTEIX !