📝 Sembla que ens vulguin fer triar…

Encara soc a les darreres hores de les meves vacances però veig a tothom molt neguitós sobre l’existència d’unes possibles eleccions a Catalunya… Eleccions que enfronten als partits independentistes metre els unionistes s’ho miren de lluny… O potser no de tant lluny..

Abans de començar, us recordaré que, ja fa uns anys, us vaig dir que la unitat de l’independentisme es trencaria quan estiguéssim a prop de la independència… I som molt a prop.

Però també us vaig recordar els riscos del partidisme pel nostre procés d’independència, i els hem de tenir al cap.

Junqueras va ser clar: “Com a resposta sobre la sentència de l’1O: Eleccions”

Però haurem d’analitzar si això fa mal o no a Espanya perquè, a més, el seu missatge és molt ( pel meu gust massa) conciliador…

Què passarà si hi ha eleccions?

1-. Cs perdrà el lloc de partit més votat i veurem més vots independentistes que mai.. Això motivat per 2 aspectes:
a) Les darreres eleccions es van fer entre setmana ja que l’estat espanyol era coneixedor que els que mai van a votar votarien unionisme.
b) Amb un partit més conciliador es poden robar vots a PSOE i Podemos, sobre tot si l’altre opció independentista aposta per una DUI.

2-. Amb el criteri anterior, ERC ho tindria molt fàcil per a guanyar les eleccions i, ara ja en clau partidista, tenir importants beneficis de futur ( seguir tenir diputats a Espanya que representen grans ingressos als partits catalans)…

3-. Segurament veuríem un tripartit liderat aquest cop per ERC, cosa que obligaria a PSOE i Podemos a tornar-se Confederalistes ( no confondre amb federalistes ja que el confederalisme implica independència). Això implicaria la continuïtat de PSOE i Podemos en una Catalunya confederada-independent.

4-. Els moviments a favor de la independència d’aquest tripartit serien recolzats per La Crida-Junts per Cat – PDECAT, i per les CUP… Recordant que la independència seria en forma de confederalisme…

5-. Per aquest motiu hi ha l’oportunisme dels del PDECAT “de Poblet”.. Per seguir visquen de la política apostant per a aquesta opció… Mirant de gratar algún vot de centre-dreta..

I què passarà si no hi ha eleccions?

1-. S’incrementarà la confrontació amb l’estat espanyol obligant a la UE a intervindré.

2-. La sol.lució serà un confederalisme, mai la independència total ( torno a recordar que el confederalisme implica independència )

3-. A nivell partidista, tots els partits partiríen el mateix punt però ja podríem dir adeu a PSOE, junt a PP i Cs…( no parlo de VOX perquè faria riure).

I què ens convé més a tots?

Sincerament els partits a “l’espanyola”, i ho son tots per desgràcia, son una xacra per a la nostre societat, i faran el que més els convingui manipulant a la gent.

Com veieu arribem al mateix punt amb les dues propostes i només el partidisme fa que optem per una opció o per l’altre… Això sí, la primera està preparada per a que es trigui una mica més.

Hem de recordar, amigues i amics, que Espanya només té una opció per a evitar el rescat, i és amb la independència de Catalunya mitjançant un confederalisme i que la DUI mai es permetrà des d’Europa ( enfonsaria Espanya i l’actual UE.. És només una amenaça).

Ara una petita reflexió… No sembla tot molt i molt pactat?..

Jordi Mas Font

Comentaris
COMPARTEIX !