💡 [VÍDEO] Bosch valora la feina voluntària de la ciutadania “en projectar Catalunya a l’exterior”

💡 [VÍDEO] Bosch valora la feina voluntària de la ciutadania “en projectar Catalunya a l’exterior”

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha participat en la cloenda dels tallers ‘Rethinking Catalonia’ organitzats per l’associació Foreign Friends of Catalonia, a qui ha agraït la seva tasca “per millorar la percepció de Catalunya al món”.

Bosch ha assegurat que la feina feta des de la ciutadania de manera voluntària, com demostra aquesta entitat, ajuda “a projectar-nos a l’exterior” i, en aquest sentit, ha afirmat que “la voluntat popular és la força més potent” que té Catalunya. El conseller ha posat d’exemple d’aquesta força popular la manifestació de demà per a commemorar la Diada, en què la gent “omplirà els carrers de Barcelona voluntàriament”.

Dirigint-se als membres que formen part de Foreign Friends of Catalonia, i a “totes aquelles persones que participin en la causa des d’arreu del món”, Bosch els ha convidat a sentir-se “no només catalans, sinó també ambaixadors de Catalunya”. El conseller ha remarcat la voluntat de diàleg del Govern català, que “deixa sempre una porta oberta per a tothom qui vulgui parlar”. Precisament les jornades de treball celebrades aquest dimarts han tingut com a objectiu tractar la posició de Catalunya al món, així com millorar l’estratègia per explicar la situació política actual.

A l’hora d’explicar Catalunya al món, “defensem valors universals, i amb això és fàcil connectar”, ha comentat Bosch en el seu discurs al final de la jornada, celebrada a la seu d’ACCIÓ, després de la intervenció del president de Foreign Friends of Catalonia, Thomas Schulze. En la línia de defensar aquests valors universals, el conseller ha recordat la situació de presó preventiva i exili dels seus predecessors a l’executiu català i ha reclamat “aturar les vulneracions de drets que s’estan cometent”. “Hem d’aconseguir que la pressió internacional sigui tan forta que el poder espanyol no tingui més remei que parlar i acceptar que l’opció democràtica és l’única via”, ha conclòs.

Foreign Friends of Catalonia és una associació amb seu a Alemanya formada per ciutadans independents que treballa per la defensa del dret a l’autodeterminació. L’entitat desenvolupa tasques del que anomena “diplomàcia de proximitat” amb l’objectiu de formar una xarxa internacional de la ciutadania per crear vincles i complicitats.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser