🔴 Detingut un home que va apunyalar dues persones sensesostre a Barcelona

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Nou Barris han detingut un home, de 30 anys i nacionalitat albanesa, com a presumpte autor de dos delictes de lesions i una temptativa d’homicidi contra dues persones sensesostre que pernoctaven a les immediacions d’un alberg del districte de Nou Barris a Barcelona.

Aquest centre disposa d’un servei de menjador social a banda de places de pernocta per a persones sense llar. Aquest fet atrau la presència de sensesostre que s’instal·len als voltants de l’alberg i dormen en carrers propers. D’aquesta manera els és més fàcil ser receptors dels serveis que s’hi presten.

El primer fet va tenir lloc la nit del 23 de juliol quant un indigent tunisià de 42 anys va ser abordat al carrer, sense motiu aparent, per un home vestit de negre amb la cara tapada que duia un ganivet a la mà amb el qual el va intentar apunyalar a l’alçada del abdomen.

La resistència de la víctima va evitar la primera agressió amb el ganivet però no va poder esquivar la segona punyalada, que li va produir ferides que van requerir d’assistència sanitària.

Els crits de socors de la víctima i la ràpida presencia policial van provocar que l’agressor no aconseguís el seu objectiu.

L’atac va suposar un element de preocupació per als investigadors ja que, investigat l’entorn de la víctima i d’altres circumstàncies, tot feia pensar que l’atac havia estat totalment aleatori, sense cap motivació evident.

Aquesta qüestió es va tractar a la Taula de Coordinació del districte de Nou Barris on hi participen els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i d’altres serveis municipals de l’Ajuntament de Barcelona. Tots els actors valoren l’afluència de sensesostre a la zona on, des de fa uns mesos, s’està treballant en la protecció i reinserció dels usuaris de l’alberg a banda d’abordar problemàtiques de civisme i convivència que es puguin generar.

Els mossos ja havien avançat molt en la identificació de l’autor de l’agressió quan la matinada del 9 d’agost va tenir lloc un segon atac de característiques similars a l’anterior.

En aquesta ocasió la víctima va ser un sensesostre, de nacionalitat veneçolana i 39 anys, que dormia al carrer a prop del centre. L’assalt el va protagonitzar novament un home vestit de negre amb la cara tapada que va esgrimir un ganivet a la mà. L’atac es va produir sense que hi hagués cap motiu: ni un sol intercanvi de paraules ni cap discussió prèvia, igual que en el primer cas.

En aquesta segona situació l’agressor va actuar amb més tranquil·litat i va intentar realitzar les ganivetades a l’alçada del cor, tot i que tampoc va aconseguir el seu objectiu. L’agredit es va defensar de manera decidida i aquest fet va comportar que només acabés amb ferides d’arma blanca als braços i cames.

De nou els crits de la víctima van fer que s’alertés un testimoni que va trucar a la policia i això va provocar que l’assaltant marxés corrents de la zona.

Donada la coincidència evident entre els dos fets els investigadors van creuar les informacions obtingudes fins aquell moment amb les dades del segon fet i van aconseguir identificar el presumpte autor dels atacs, un home albanès de 30 anys.

Mentre realitzaven el recorregut des del lloc del segon atac fins al domicili de l’investigat els agents van localitzar el ganivet, que era a l’interior d’un contenidor del carrer Pi i Molist de Barcelona.

El dia 12 d’agost els investigadors el van arrestar en un local ocupat on vivia al districte de Nou Barris i arran de la detenció van obtenir nous elements que el relacionaven amb els dos fets.

Les dues víctimes, un cop assistides en un centre hospitalari per les ferides que presentaven, van ser donades d’alta i no perilla la seva vida.

La investigació, que encara està oberta, ha de determinar si el rerefons dels dos atacs pot tenir algun rerefons de caràcter racista, tot i que hores d’ara les indagacions no han revelat que l’arrestat tingui cap vinculació amb alguna organització xenòfoba o extremista.

El detingut passarà a disposició judicial el proper dijous 15 d’agost.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 28
    Shares
Ofertas Depilación Láser