🔴 Arxiven l’expedient contra policies que havien desitjat la mort de Carmena

Havien fet comentaris racistes i xenòfobs en un xat de WhatsApp de la Policia Local de Madrid, creat per discutir-hi qüestions laborals, en el qual es presentaven com a “justiciers” i afirmaven que “matar és el nostre lema”.

També van utilitzar aquest fòrum per fer lloances a Hitler i per desitjar la mort de personescom l’aleshores alcaldessa, Manuela Carmena, o la periodista Ana Pastor.

Fins i tot, sense embuts, havien amenaçat de mort un company per la seva ideologia “rojo chillón”.

Denunciats per aquest company, tres agents havien estat suspesos i se’ls havia retirat la placa i l’arma i obert un expedient disciplinari.

Ara, aquest expedient ha estat arxivat pel nou director de la Policia Local de Madrid, nomenat pel nou govern municipal del PP i Cs.

En una resolució a la qual ha tingut accés Eldiario.es argumenta la decisió de readmetre els tres agents al cos “per no resultar reprovable la conducta que se’ls imputava”.

Argumenta també, la resolució, que la causa penal oberta per aquest mateix cas va ser arxivada per l’Audiència Provincial de Madrid, que va considerar “certament xenòfobs i incitadors a l’odi” els comentaris fets al xat, però no perseguibles com a delicte per haver estat fets en un entorn privat com un grup de WhatsApp.

En resposta a la informació publicada per eldiario.es, fonts de l’Ajuntament de Madrid han assegurat que la el procediment d’arxiu de l’expedient es va iniciar abans de les eleccions –quan Carmena encara era alcaldessa- arran de l’arxivament de la causa penal, i que l’actual govern municipal s’ha limitat a completar el tràmit


Hitler, un senyor de cap a peus

Els tres agents que des del primer d’agost han tornat a la feina són autors de diàlegs com els següents:

– “Aquest senyor [Hitler] sí que sabia com fer les coses,aquest senyor és Déu.”
– “Això és un senyor, de cap a peus.”


L’aleshores alcaldessa Carmena era sovint objecte de comentaris en què es desitjava la seva mort.

– “És terrible que ella no fos al despatx d’Atocha quan van matar els seus companys.”
– “Jo me n’alegraria si patís un accident o tingués una mort agònica. No es mereix res més.”


També van desitjar “una mort lenta i agònica” a la periodista Ana Pastor i la seva parella, el també periodista Antonio García Ferreras.

Al company que va acabar denunciant-los el van amenaçar de mort directament: “Ves amb compte amb mi, que no arribes ni a la jubilació anticipada que tant anheles”, li va dir un company que va presumir de tenir “contactes” i va afegir: “Per 3.000 ens el traiem de sobre, un ‘rojo chillón’ menys”.

El jutge instructor del cas va considerar que aquestes amenaces no són res més que “mers exabruptes” amb el mateix argument que van fer-se en un entorn privat.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser