🌍 La delegada a BerlĂ­n denuncia a la justĂ­cia alemanya el suposat espionatge d’Exteriors

La delegada del govern a Alemanya ha presentat una denĂșncia a la Fiscalia General Federal d’Alemanya pel presumpte cas d’espionatge del Ministeri d’Exteriors que encapçala en funcions Josep Borrell.

Marie Kapretz ha interposat la denĂșncia a tĂ­tol personal pel seguiment que haurien fet els serveis secrets espanyols de la seva activitat privada i del seu correu electrĂČnic quan havia estat destituĂŻda pel 155 i no exercia cap cĂ rrec institucional.

El juliol del 2018 se la restituir en el cĂ rrec. En la denĂșncia fa constar informes aportats al TSJ de les ambaixades espanyoles al Regne Unit, SuĂŻssa i Alemanya, que haurien fet seguiment de les delegacions de la Generalitat.

Per exemple, esmenten l’assistĂšncia a un acte el 10 de gener del 2018 a BerlĂ­n, o tambĂ© que en l’informe del govern espanyol es menciona l’hora exacta en quĂš va entrar a l’edifici on Carles Puigdemont va fer la seva primera roda de premsa a Alemanya, el 7 d’abril del 2018.  

Els advocats pensen que l’Estat podria haver vulnerat l’article 99 del Codi Penal alemany, que criminalitza que els serveis secrets “d’una potĂšncia estrangera” facin una “acciĂł d’intel·ligĂšncia contra la RepĂșblica Federal Alemanya”. Aquest delicte pot comportar penes que van des de multes fins a 5 anys de presĂł.

La Fiscalia haurĂ  d’estudiar el cas i decidir si obre una investigaciĂł pels fets.

Marie Kapretz

Borrell, que aspira a ser el futur cap de la diplomĂ cia europea, va negar cap mena d’espionatge.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas DepilaciĂłn LĂĄser