▷ Missatge “des de Brussel·les” als diputats dels partits independentistes

JxCat ha refermat en el debat d’investidura el rebuig a facilitar que Pedro Sánchez pugui continuar a La Moncloa. En nom de Junts per Catalunya ha intervingut la diputada Laura Borràs, que ha acusat de prepotència i de supèrbia el candidat a la presidència del govern espanyol.

D’altra banda, des de l’ANC de Brussel·les han explicat el que implicaria des del punt de vista europeu una abstenció en la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern espanyol, abtenció que de moment només ERC planteja com “possible”.

Captura ANC

Des de l’ANC de Brussel·les ens agradaria donar als diputats dels partits independentistes al congrés, ERC i JuntsXCat, la nostra perspectiva internacional de què suposarà a les institucions internacionals investir Pedro Sánchez president.

Ara, tal com va dir no fa gaire el periodista Jean Quatremer, Catalunya és un tema tabú. Els polítics dels grans partits europeus responen a preguntes sobre Catalunya amb les consignes “Espanya és un estat de dret”, “la llei s’ha de complir” i “és un afer intern”.

Si els mateixos partits que tenen exiliats i presos polítics investeixen Pedro Sánchez, per a Europa el problema s’haurà acabat, perquè l’acceptació de Sánchez com a president és l’acceptació de l’status quo a Espanya i de les regles de joc que ell ens imposi.

La senyora von der Leyen dormirà molt més tranquil·la perquè no haurà d’informar-se en profunditat sobre el conflicte català, si mai tornen a demanar-li pel tema tornarà al mantra “d’afer intern”.

Els mitjans internacionals encara tindran menys interès a informar sobre la situació política a Catalunya o informaran de manera que deixaran clar que “ha guanyat Espanya i l’amenaça de la independència s’ha esvaït”.

A arrel d’això serà molt més difícil guanyar complicitats entre col·lectius i opinió pública de l’estranger. El resultat serà encara més silenci i oblit internacionals de la qüestió catalana.

Igualment, el moviment independentista haurà perdut credibilitat internacional, perquè haurà demostrat una absoluta incapacitat per fer-se valer com a interlocutor polític tant a l’Estat espanyol com a l’estranger.

I a mig o curt termini això pot desincentivar el vot i la mobilització independentista, que són els principals termòmetres internacionals per mesurar el suport de la societat catalana a la independència.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser