✅ Torra demana la dimissió de Borrell per espiar delegacions del govern a l’exterior

El govern demana la dimissió del ministre d’Exteriors en funcions, Josep Borrell, per l’escàndol de l’espionatge de l’executiu espanyol a les delegacions de la Generalitat a l’exterior. Un control, asseguren des de Palau, que s’ha perpetuat després de l’aplicació de l’article 155.

Amb els informes d’aquest seguiment, el ministeri d’Exteriors ha demanat al Tribunal Superior de Justícia que tanqui les delegacions de Londres, Ginebra i Berlín. La Generalitat defensa que les delegacions espiades pel ministeri són legals i democràtiques.

Segons informa TV3, al Parlament, durant la sessió de control, Quim Torra ha demanat la dimissió de Borrell. Ha afirmat que “les clavegueres de l’Estat estan col·lapsades”.

“Ja n’hi ha prou de perseguir delictes d’opinió en una presumpta democràcia. Ja n’hi ha prou. No ens quedarem ni quiets ni callats enmig d’aquest escàndol, en absolut. Tindrà tota la reacció per part del govern de Catalunya”

“L’afer del ‘Borrellgate’ amb el qual resulta que el govern espanyol ens espia a les delegacions i més enllà de les delegacions, a persones, a diputats i diputades, a periodistes d’altres països estrangers… No és que les clavegueres baixin plenes, és que estan col·lapsades en aquest moment. I la repressió en aquest Estat està arribant a un punt absolutament intolerable”

Torra ha qualificat el cas de “gravíssim” i ja ha avançat que s’informarà les cancelleries europees de l’actuació del ministeri “contra una idea”. 

Alfred Bosch reclama al ministre d’Exteriors que “assumeixi responsabilitats” pel presumpte cas d’espionatge a delegacions catalanes. El conseller d’Acció Exterior ha fet aquesta petició també durant la sessió de control al govern.

“Es tracta d’un altre cas greu d’espionatge. Un escàndol democràtic en el qual s’estan utilitzant recursos de l’Estat i clavegueres de l’Estat… i darrere d’aquest cas hi ha un nom Josep Borrell, que aspira a ser el representant de la política exterior i la seguretat comuna d’Europa. La pregunta és el senyor Borrell quan ha gastat? Quins fons reservat ha utilitzat? A qui han espiat? Qui a espiat a qui? I qui han espiat a tot Europa? El senyor Borrell ha de donar la cara i ha d’assumir responsabilitats pel que estem coneixent, i si cal, haurà de dimitir”

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser