✅ Una almoina per la senyora Colau | Diari Català Digital

Una almoina per la senyora Colau

En contra del que podem pensar, l’alcaldia de Barcelona, es va decidir a París. Aquesta es la historia, que en síntesis ja vàrem explicar el passat 28 de maig. Podemos a la nit electoral del diumenge 26 de maig ho havia perdut absolutament tot, vots i poder, també Barcelona. Pedro Sánchez decidí anar a auxiliar a Pablo Iglesias, només la ciutat de Barcelona oferia la possibilitat de que no es perdés. Es necessitava fer una jugada rocambolesca.

Aquell mateix dilluns dia 27, a última hora de la tarda, en Pedro Sánchez va agafar el Falcon cap a Paris, anava a sopar al Palau del Elisi, amb el President de França, un sopar digne dels qui prediquen solidaritat i igualtat, entre copa i copa del Borgonya, Henri Jayer Richebourg Grand Cru, a 15.000 euros l’ampolla, arribaren a uns importants acords en política espanyola i internacional.

En clau de política espanyola, Pedro Sánchez li va demanar a Macron dues coses, avui només explicarem la primera i és que intercedís davant Manuel Valls, perquè donés suport a Ada Colau. Això es així, el dilluns, en cap moment en Manuel Valls va dir que donaria suport a Ada Colau, el dimarts, si, el Sr. Valls havia rebut una trucada del seu amic Macron. Ada Colau, des del mateix dimarts dia 28 de maig, sabia que seguiria sent alcaldessa, als vots sense contrapartides de Manuel Valls si afegirien els 8 regidors del PSC. La majoria absoluta està en 21 regidors, ella gaudeix de 24.

Pedro Sánchez es President del govern d’Espanya, per una moció de censura que va propiciar en Pablo Iglesias, sense aquest, en Rajoy encara seria President. Pedro Sánchez en cap moment ha agraït la feina de Pablo Iglesias, però finalment, li ha fet el favor, que Podemos no perdi l’últim i únic vestigi que li quedava, l’alcaldia de Barcelona.

La continuïtat de la Senyora Colau, deixa una sèrie de damnificats pel camí, en primer lloc en Collboni, el cap de llista del PSC, que ha de tragar-se un gripau de considerables dimensions i que li costarà pair. Quan a la legislatura passada la senyora Colau el va cessar, visiblement afectat li va prometre que aquell cessament tindria conseqüències en el futur, doncs ja veus, a menjar el gripau i a callar,

Un altre damnificat es Ernest Maragall, s’ha d’entendre que es molt dur guanyar a les urnes i perdre als despatxos, son les regles del joc, encara que sigui joc brut com en aquest cas, però s’ha deixat prendre miserablement el pel. Han jugat amb la seva bona fe i ha caigut en la trampa de creure que podien pactar i oferia compartir una alcaldia que la Colau la tenia en exclusiva.

Finalment un dels cadàvers polítics que ha quedat tirat a la cuneta es Ciutadans, ha perdut 800.000 vots a Catalunya, no gaudeix del mes mínim poder municipal i el poc que li quedava el fa servir per donar l’alcaldia a qui li ha pispat vots i es una de les seves principals adversàries polítiques.

La Senyora Colau s’ha fet gran, ja es com la Margaret Tatcher, una vella conservadora, mes que canviar de principis, s’ha quedat sense principis, millor formar part del establishment. Finalment en Pedro Sánchez li ha donat una almoina a Pablo Iglesias, la recollirà la Senyora Colau, es la vara d’alcaldessa, però només la vara, el poder de decissió queda en mans de la gent del 155.

PERE PLANS GIRABAL

RELACIONADO:  Carta abierta al juez Manuel Marchena | Català Digital

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser