Borràs anirà a les consultes del rei “amb un missatge” després del veto del Suprem a Sànchez


La diputada de JxCat avança que recordarà a Felip VI que “en aquest regne tan bonic que li està quedant hi ha presos polítics i exiliats”

La diputada de JxCat al Congrés Laura Borràs serà la representant del partit en la ronda de consultes amb Felip VI. Ella mateixa ho ha anunciat als passadissos del Parlament, després que el Suprem ha rebutjat la petició del número 1 de la candidatura, Jordi Sànchez, de poder sortir de la presó per participar als contactes amb el rei.

Borràs ha considerat que el Suprem ha volgut “evitar-li la incomoditat al rei d’Espanya de tenir una fotografia amb un pres polític” i avançat que plantejarà al monarca l’existència de “presos polítics i exiliats”:

“Jo mateixa aniré a veure al rei per recordar-li de viva veu el que segurament el Tribunal Suprem ha volgut impedir, i és recordar-li que en aquest regne tan bonic que li està quedant hi ha presos polítics i exiliats.”

El Suprem ha denegat el permís a Sànchez, que la setmana passada va ser suspès com a parlamentari, amb l’argument que no es donen els “importants i comprovats motius” que el justifiquin.

Borràs ha considerat que la negativa del Suprem suposa una vulneració dels drets de Sànchez, perquè participar a la ronda de consultes “és una prerrogativa” dels diputats. També ha criticat que s’hagi assabentat de la notícia abans els mitjans que els advocats de l’expresident de l’ANC.

ERC, per la seva part, no assistirà a les reunions amb el rei amb l’argument que Felip VI “va deixar de ser el rei dels catalans el dia que va avalar la repressió i la violència de l’1-O”. També han criticat que no rebés Carme Forcadell quan presidia el Parlament de Catalunya.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser