🔴 [ÚLTIMA HORA] El Congrés suspèn Junqueras, Sànchez, Rull i Turull com a diputats

La Mesa del Congrés avala la suspensió dels quatre diputats independentistes en presó preventiva, després de la inhibició del Suprem i de l’informe dels lletrats de la cambra en base a l’article 384 bis de la Llei d’Enjudiciament criminal.

La presidenta de la cambra, Meritxell Batet, ha de comparèixer en breu per explicar la decisió. 

Hi han votat a favor PSOE, PP i Ciutadans.

La mesa, de fet, ja va dir que faria cas d’allò que recomanessin els lletrats del Congrés. No obstant això, i tal com ja va avançar a NacióDigitalel diputat d’En Comú Podem Gerardo Pisarello, secretari primer de la mesa, el seu partit s’oposa a la suspensió perquè fan una lectura garantista del reglament del Congrés. 

Segons Batet, però, l’objectiu és “en tot moment preservar el sistema constitucional, la cambra i les funcions de la mesa”, i “garantir que les decisions que s’adoptin siguin estrictament conformes a dret i amb seguretat jurídica”. 

La suspensió dels presos ha resultat un maldecap per a Batet des del primer moment en què va ser elegida presidenta del Congrés. El PP, Cs i Vox li van demanar que suspengués automàticament els presos en funció del reglament del Congrés, i el PP fins i tot va amenaçar de presentar una iniciativa per reprovar-la i de portar-la a la justícia per suposats delictes de prevaricació i desobediència.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser