✅ Andreu Van den Eyne sobre els presos polítics: “En cas de suspensió la llei no aguanta aquesta interpretació”

Meritxell Batet ha enviat un escrit al Suprem en què li demana si s’ha de suspendre Junqueras, Sànchez, Rull, Turull i Romeva en base a l’article 384 bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal, que estableix la suspensió cautelar en l’exercici de càrrecs públics als processats per rebel·lió que es trobin en presó preventiva. En qualsevol cas, el Tribunal Suprem no donarà resposta avui ni a Meritxell Batet ni a la Fiscalia.

Aquest matí la Fiscalia ha demanat al tribunal que suspengui els diputats presos”immediatament” un cop “consolidats els seus drets de participació política”.

La sala que jutja els presos no ha aplicat de forma immediata aquest article i va passar la pilota al Congrés perquè fos la mesa la que prengués la decisió.

Aquesta mateixa tarda, Batet ha dit que fixarà amb la Mesa la data per a la previsible suspensió dels líders independentistes, però no ha aclarit si la suspensió tindrà lloc abans o després de les eleccions europees, municipals i autonòmiques de diumenge:

“Crec que és bo que respectem els temps. I si és necessari, demanarem un informe als lletrats del Congrés. La Mesa es reunirà abans de les eleccions. No sé si donarà temps”.

Jordi Pina, que defensa a Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez, ha assegurat en una entrevista a Els Matins de TV3 que “totes aquestes racances a l’hora d’aplicar articles o deixar-los d’aplicar són una mostra de que s’estan vulnerant els drets polítics”. 

Andreu Van den Eyne: “En cas de suspensió la llei no aguanta aquesta interpretació”

L’advocat d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu Van den Eyne, no descartava aquest matí a TV3 que Batet i el Suprem s’anessin passant la pilota de la hipotètica suspensió dels diputats presos. En qualsevol cas, l’advocat dels republicans ha assenyalat que en cas de suspensió “la llei no aguanta aquesta interpretació”.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser