✅ Aragonès, obert a facilitar el salt d’Iceta al Senat si visita Junqueras a la presó

El vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d’ERC, Pere Aragonès, ha visitat aquest dissabte el líder del partit, Oriol Junqueras, i el senador electe Raül Romeva a Soto del Real. A la sortida no ha tancat la porta a facilitar l’elecció del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, com a senador perquè esdevingui d’aquesta manera president del Senat, però l’ha convidat a fer un “gest” visitant els presos a Soto del Real.

Aragonès, que ha insistit que ERC decidirà el sentit del seu vot sobre Iceta el pròxim dijous, també ha defensat el candidat dels republicans a l’alcaldia de Barcelona, Ernes Maragall, dels atacs que ha patit de la número dos de la candidatura de JxCAT, Elsa Artadi. Maragall, ha dit, “és de sobres conegut per la seva solvència i tenim el privilegi que sigui el cap de llista d’ERC a aquestes eleccions, i Barcelona és una ciutat diversa amb gent jove i gent que no ho és tant, i excloure o intentar utilitzar característiques personals dels candidats com una raó política potser és el símptoma que no hi ha arguments polítics per atacar Maragall”, ha dit.

A les portes de Soto del Real, Aragonès ha insistit que ERC prendrà una decisió sobre Iceta “en els pròxims dies” però ha recordat que “és evident que no estem davant una substitució normal d’un senador per un altre” sinó davant un procediment on Iceta serà designat després candidat a la presidència del Senat. 

En aquest sentit ha recordat que “tampoc estem en una situació de normalitat política”. “Que jo estigui fent aquestes declaracions davant la presó de Soto del Real visitant el senador més votat a Catalunya demostra que no estem en una situació de normalitat”, ha dit. Per aquest motiu ha apuntat que “qualsevol pas que es faci hauria de ser cap a la normalització de la política i treure la política dels tribunals”.

Convida Iceta a anar a les presons

Aragonès també ha convidat Iceta a desplaçar-se a Soto del Real i Alcalá-Meco i visitar el líder d’ERC, Oriol Junqueras i la resta de presos. “Molts dirigents polítics de pràcticament totes les forces han visitat els presos a Catalunya i a Madrid, i evidentment que seria un gest a tenir molt en compte que Miquel Iceta fes aquesta visita”, ha dit. Amb tot, segons Aragonès, aquesta visita no seria en cap cas decisiva respecte a la votació perquè Iceta esdevingui senador. “No ho posem com a condició, la nostra posició la determinarem els pròxims dies”, ha dit. 

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser