✅ President Torra: “No aniré al TSJC a defensar-me de res, sinó a acusar l’estat espanyol de la violació dels nostres drets fonamentals”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest matí que el proper dimecres 15 de maig, dia en què està citat a declarar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, “no aniré al TSJC a defensar-me de res, sinó a acusar l’estat espanyol de la violació dels nostres drets fonamentals”.

En la sessió de control al Parlament, el cap de l’Executiu ha remarcat que “el prestigi de la justícia espanyola és absolutament inexistent”, i ha denunciat que Espanya “no és un estat de dret, sinó un estat de repressió”. “Tota la repressió que estem vivint és una operació d’Estat on s’hi val tot. S’hi val la JEC, el Tribunal de Comptes, el Tribunal Suprem, el Tribunal Constitucional… tot està orientat a criminalitzar una idea, i a venjar-se políticament”, ha lamentat.

Davant dels constants atacs, el president ha defensat que la resposta del poble català “ha de ser la que ha estat sempre: democràcia, democràcia i democràcia”, perquè “si l’estratègia és democràcia, la tàctica són les urnes”, ha argumentat, i s’ha mostrat convençut que en les properes eleccions municipals i autonòmiques “l’independentisme tornarà a aconseguir una victòria més”. “Davant el tsunami de la repressió, hi haurà un autèntic tsunami democràtic i l’independentisme tornarà a tenir una victòria aclaparadora”, ha pronosticat.

L’obertura catalana del PSOE

Després de la victòria de Pedro Sánchez a les eleccions espanyoles, el president ha assegurat que “el PSOE té un mandat claríssim” amb el resultat obtingut i ha demanat que Sánchez “sàpiga escoltar bé el que també han votat els ciutadans espanyols, que és tornar on ho van deixar: a la taula del diàleg”. “Si Sánchez fa aquesta obertura catalana, segur que ens en sortirem”, ha afirmat el president.

Respecte a la causa oberta a una trentena de persones, entre elles diversos funcionaris, pel referèndum de l’1-O, Torra ha assegurat que “és una injustícia i una extrema gravetat” i ha fet una crida a la ciutadania perquè ajudi a fer front a la “fiança altíssima” que s’ha imposat als processats. “És gairebé un deure i una obligació ajudar els companys, i sé que Catalunya no fallarà”, ha manifestat.

“Els conflictes els resolem dialogant, parlant i arribant a acords”
En un altre moment de la seva intervenció, el president ha retret al grup parlamentari de C’s que “no vulgui dialogar ni construir res, només fracturar i carregar-se les institucions catalanes”. I ha afegit, mantenint-se uns segons en silenci: “Sent aquest silenci senyora Arrimadas? Aquest silenci és el que queda del seu pas pel Parlament, el no res”.

Torra ha criticat també a la líder de C’s, Inés Arrimadas, que “mentre vostès prediquen l’apocalipsi, aquest país tira endavant”, i ha posat com a exemple les dades de l’atur, que l’any 2012 ascendia al 22,5% i enguany se situa al 11,6% “una baixada d’11 punts en menys d’una dècada”.

En aquesta mateixa línia, i en resposta al grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, Quim Torra s’ha referit a l’esforç del Govern “per revertir la situació molt complicada del país amb les retallades del 2010-2011”. El president ha posat en relleu que “dialogant, parlant i arribant a acords”, l’Executiu ha pogut resoldre les mobilitzacions dels servidors públics, i ha assegurat que “continuarem resolent de la mateixa manera qualsevol nova situació justa i legítima”.

Així, el president ha explicat que, després de 6 anys en què no s’havia fet cap convocatòria pública per incrementar el cos de bombers, “hem fet un esforç amb una nova promoció de 509 bombers; hem invertit més de 90 milions d’euros en parcs de bombers, i hem arribat a un preacord amb ells que resol una situació enquistada”.

Pel que fa a les reivindicacions dels mestres, el cap del Govern s’ha mostrat disposat a continuar treballant per arribar a un acord, tot i que ha reconegut “amb tristesa” que la situació pressupostària de la Generalitat no permet atendre-les totes, malgrat ser “unes condicions de mínims”, les que es reclamen. Per això, Torra ha criticat que l’oposició no votés la proposta de pressupostos que el Govern va presentar, perquè amb ella, ha subratllat,“ una gran part de les reivindicacions dels mestres s’hauria resolt”.

Renda Garantida de Ciutadania

Preguntat pel grup socialista sobre la Renda Garantida de Ciutadania, el cap del Govern ha recordat que “el 155, que vostès també van votar, va ser un gravíssim impediment per desplegar-la”, perquè “no s’ha pogut desplegar el reglament i això ha distorsionat molt la seva aplicació”. Malgrat això, Torra ha defensat que actualment “hi ha 110.000 persones que estan gaudint d’aquesta renda”, que el Govern hi destina un total de 80 milions d’euros, i que s’ha millorat la resposta del ritme de gestions. I ha retret al grup socialista que “si haguessin donat suport a la proposta de pressupostos, hi havia més de 300 milions d’euros de renda garantida previstos”.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser