✅ Oriol Junqueras i Carles Puigdemont serien elegits eurodiputats, segons el sondatge del CIS | Diari Català Digital

Carles Puigdemont es podria convertir en diputat del Parlament Europeu el pròxim 26 de maig. Això és el que es desprèn de les dades del macrobaròmetre d’abril de 2019 del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) que s’ha conegut aquest dijous a primera hora de la tarda.

Carles Puigdemont encapçala la llista Lliures per Europa.

La candidatura Ara Repúbliques, encapçalada per Oriol Junqueras, obtindria 3 escons, un més dels 2 que va obtenir fa cinc anys L’Esquerra pel Dret a Decidir (EPDD), que encapçalaven el filòsof Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall, actual candidat d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona.

Junqueras va ser elegit eurodiputat fa deu anys, i va exercir el càrrec fins al 31 de desembre de 2011. 

El PSOE supera el PP

La força més votada a Espanya en les eleccions europees seria el PSOE, que obtindria entre el 29 i el 31 per cent dels vots i entre 17 i 19 escons. Ara en té 14.

La llista l’encapçala el català Josep Borrell, actual ministre d’Exteriors i expresident del Parlament Europeu durant dos anys i mig, des del juliol de 2004 fins al gener de 2007.

Borrell ja va ser el cap de llista dels socialistes a les europees fa quinze anys, el 2004, l’última vegada que el PSOE va superar el PP a Europa. Aleshores va guanyar Jaime Mayor Oreja, que el 2009 superaria Fernando López Aguilar.


El PP, segona força

El PP seria la segona força més votada: obtindria entre el 18 i 20 per cent dels vots, 11 o 12 escons. Ara en té 16. La llista popular l’encapçala una altra catalana, Dolors Montserrat, encara portaveu al Congrés i exministra de Sanitat.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser