✅ El 16 de maig finalitza el termini per sol·licitar el vot per correu per a les eleccions del 26-M | Diari Català Digital

El vot, dirigit a la mesa electoral, es podrà enviar per correu certificat a una Oficina de Correus fins al 22 de maig
El dijous 16 de maig és el darrer dia per sol·licitar el vot per correu per a les eleccions municipals del proper 26 de maig i l’imprès es pot recollir a les Oficines de Correus.

L’elector haurà de presentar la documentació electoral a l’Oficina de Correus i enviar-la per correu certificat a la mesa que li correspon votar, no més tard del dia 22 de maig. Des de l’Oficina del Cens Electoral faran arribar la documentació necessària per tots els processos electorals del 26 de maig.

Per poder votar per correu es fa una única sol·licitud per a tots els processos electorals que se celebren el mateix dia: eleccions al Parlament Europeu, eleccions municipals i eleccions al Consell General d’Aran.

Vot des de l’estranger

Les persones que es troben temporalment a l’estranger (ERTA), poden exercir el dret a vot si s’han inscrit al registre de matrícula consular com a no resident i han sol·licitat votar abans del 27 d’abril.

L’Oficina del Cens Electoral envia per correu certificat i urgent la documentació per votar a l’adreça que s’hagi indicat en la sol·licitud.

El termini per enviar aquesta documentació per correu certificat a la mesa electoral finalitza el 22 de maig, de la mateixa manera que el vot per correu dins de l’Estat.

Les eleccions municipals són convocades pel govern de l’Estat, a proposta del Ministeri d’Interior i del Ministeri de Política Territorial i Administració Pública.

La Generalitat de Catalunya convoca les eleccions al Consell General d’Aran i dicta les disposicions necessàries per a l’elecció i designació dels membres dels consells comarcals i la seva constitució, a partir dels resultats de les eleccions municipals.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser