✅ [ÚLTIMA HORA] El Govern català aprova la modificació del Decret de concessió de la Creu de Sant Jordi | Diari Català Digital

· L’Executiu distingeix amb el guardó 28 persones i 15 entitats que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en l’àmbit cívic i cultural

El Govern ha aprovat la modificació del Decret 101/2019, de 30 d’abril, de concessió de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, a través del qual distingeix enguany 28 personalitats i 15 entitats que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en l’àmbit cívic i cultural.

L’Executiu ha fet aquesta modificació atesa la renúncia de Núria de Gispert i Català, després que fes arribar a l’Executiu una carta oberta que ha estat publicada en diversos mitjans de comunicació i en la qual posa la Creu de Sant Jordi a disposició del president de la Generalitat i del seu Govern.

De Gispert havia publicat una carta oberta en què deixava en mans del govern la revocació del guardó després de la polèmica desfermada per un repiulet en què comparava polítics del PP i Cs amb porcs. Arran d’això, Ciutadans, el PSC i el PP van demanar a Torra que li retirés el guardó. De Gispert va esborrar el piulet i va demanar disculpes, però, veient l’enrenou, ha decidit de posar a disposició del govern la Creu. ‘Vull manifestar que aquesta campanya política envers la meva persona és profundament preocupant, i cal denunciar-ho: no podem permetre que es restringeixi ni coarti la llibertat d’expressió de tots, siguem qui siguem, si veritablement volem construir una societat avançada democràticament. Es tracta d’un valor republicà bàsic, que hem de saber protegir efectivament, perquè ens hi juguem molt’, denunciar a la carta.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser