✅ [VÍDEO] La ministra Delgado marxa d’un acte a Mauthausen quan se cita Romeva com a “pres polític”

La directora de Memòria Democràtica de la Generalitat ha recordat l’exconseller d’Exteriors referint-s’hi com a “pres polític” a Mauthausen i la ministra de Justícia en funcions ha abandonat l’acte com a protesta

Polèmica en un acte d’homenatge al camp de concentració de Mauthausen per l’expressió “presos polítics”. El govern de la Generalitat estava fent un homenatge als deportats republicans pel nazisme amb la presència de la ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado. La directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat, Gemma Domènech, ha recordat l’exconseller d’Exteriors Raül Romeva i s’hi ha referit com a pres polític. La ministra Delgado ha decidit abandonar l’homenatge com a protesta.

Aquest 5 de maig es commemora l’alliberament del camp de concentració i extermini de Mauthausen. Entre els diferents actes de record, també hi ha el de la Generalitat. Gemma Domènech ha recordat que la placa d’homenatge va ser col·locada fa dos anys pel llavors conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, que està en presó preventiva i sent jutjat per rebel·lió al judici del procés.

Domènech s’ha referit a Romeva com a “pres polític”. Llavors, la ministra Delgado, que participa en els actes de record als més de 10.000 deportats espanyols del nazisme, ha marxat de l’acte per protestar per l’expressió.

Aquest és el moment en què Delgado abandona l’acte:

Als camps de concentració i extermini nazi van morir 1.800 republicans catalans.

La ministra ha criticat l’expressió com un “acte d’exclusió”:

“Qualsevol actuació o expressió d’exclusió xoca frontalment amb els valors que van sorgir d’aquest camp d’extermini, amb els milers d’espanyols que van morir aquí en unes condicions brutals simplement per ser lluitadors i defensors de la democràcia i la llibertat.”

Poc després la ministra ha dipositat un ram de flors davant d’una altra placa de record als espanyols que van morir a Mauthausen. Segons informa l’agència EFE, la ministra ha afirmat en dipositar l’ofrena: “Això és per a tots els espanyols.” Després, la ministra ha tornat a la placa de la Generalitat per dipositar-hi un altre ram de flors.

La titular de Justícia ha mantingut el discurs del govern espanyol sobre el judici del procés. Assegura que té totes les garanties i es fa amb transparència:

“S’està celebrant un judici amb totes les garanties perquè tenim un sistema democràtic i un sistema judicial transparent, garantista, que representa els estàndards més alts de justícia al món.”

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser