✅ [ÚLTIMA HORA] El Suprem torna al jutjat de Madrid la decisió sobre la candidatura de Puigdemont

Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí hauran de continuar esperant per saber si podran presentar-se a les eleccions europees del 26 de maig. El Tribunal Suprem ha decidit tornar al jutjat contenciós administratiu de Madrid la decisió sobre la candidatura europea de Lliures per Europa.

La sala tercera del Tribunal Suprem s’ha reunit durant dues hores i ha acabat declarant que el cas no és competència seva. El Suprem ordena al jutjat que “resolgui immediatament” i apunta que “no hi ha causa d’inelegibilitat“. El Suprem considera que la situació de “rebel·lia” no implica que no es puguin presentar a les eleccions.

La reunió ha començat poc després de les 12 del migdia i ha acabat a les dues. Hi han participat el president i quatre dels membres de la sala contenciosa administrativa del Suprem. En total hi ha set jutges en aquesta secció. Els dos que no han anat a la reunió són els dos magistrats que també participen en la Junta Electoral Central.

Una setmana per decidir

El 29 d’abril, l’endemà de les eleccions espanyoles, la Junta Electoral va resoldre un recurs del PP i Ciutadans contra Puigdemont, Comín i Ponsatí. No es podien presentar a les eleccions europees perquè els considerava fugits de la justícia i deia que no estaven inscrits correctament al cens.

La decisió no es va prendre per unanimitat i va tenir quatre vots particulars contraris, que han estat la base del recurs del president i els exconsellers. Des de llavors, el cas ha anat a un jutjat de Madrid, que va passar dissabte el cas al Suprem. Tot i que els advocats de Puigdemont, Comín i Ponsatí consideraven que el termini per resoldre la situació de la candidatura acabava dissabte a la tarda, l’alt tribunal encara ha fet esperar fins aquest diumenge al migdia.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser