✅ El president Torra demana a totes les formacions independentistes “retrobar-nos en la unitat” | Diari Català Digital

  • El cap de l’Executiu considera “una victòria” que el Tribunal Suprem reconegui que Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí “són elegibles”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquesta tarda a totes les formacions independentistes “de retrobar-nos en la unitat”. “Després d’aquesta cita electoral hem de retrobar-nos en la unitat”, ha reclamat, perquè “hem de ser capaços de prendre el camí que ens porti de manera més ràpida i eficaç a la independència”. I ha assegurat que, com a president, “treballaré incansablement per assolir aquest acord estratègic de totes les formacions independentistes”.

El cap de l’Executiu ha dit aquestes paraules durant el dinar posterior a l’Assemblea General Ordinària de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Acompanyat de la seva presidenta, Elisenda Paluzie, el president ha agraït a l’ANC que “un cop més hi sigui” i que “es mantingui fidel al mandat de l’1-O i a l’objectiu que tenim tots: la independència de Catalunya”. “Si hi ha algú que hi és sempre és l’Assemblea”, ha destacat, i ha celebrat que comparteixin arribar a la independència “per mitjans democràtics, no violents, i amb els actes de determinació que calgui fer”.

Dirigint-se als socis, Torra ha refermat el seu compromís amb la independència de Catalunya: “Jo no tinc cap altre compromís que aquell pel qual ens vam manifestar l’11 de setembre passat: la República Catalana. Es l’únic mandat al qual jo dec obediència i us puc assegurar que no em tremolarà el pols quan arribi el moment”.

Una nova victòria del president Puigdemont

En declaracions davant els mitjans de comunicació, el president també ha volgut valorar com una nova “victòria” la resolució que ha emès avui el Tribunal Suprem respecte la candidatura de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a les eleccions europees. “El president Puigdemont ha guanyat, ha tornat a fer que els tribunals li donin la raó”, ha destacat, ja que “el Suprem, com la Fiscalia, reconeix que són elegibles, i aquesta és la noticia”. “Mireu si era aberrant la resolució de la JEC, que la Fiscalia i el Tribunal Suprem ja els han donat la raó”, ha reblat. Tot i la decisió, Quim Torra ha lamentat el “festival en el què s’ha convertit la justícia espanyola”, tenint en compte que ara el Suprem obliga el jutjat Contenciós-Administratiu de Madrid a prendre la decisió final, i ha desitjat que “demà mateix” es pronunciï.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser