✅ El Suprem decidirà el futur de la candidatura de Carles Puigdemont a partir de dilluns | Diari Català Digital

El jutjat contenciós administratiu no pren cap decisió sobre el recurs de les defenses de Puigdemont, Comín i Ponsatí i l’eleva al Suprem .

Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí hauran d’esperar la decisió del Tribunal Suprem per saber si podran ser candidats a les eleccions europees del 26 de maig. El jutjat contenciós administratiu de Madrid ha decidit elevar al Suprem el recurs presentat per les defenses i no entra a valorar la resolució de la Junta Electoral (JEC), que vetava els tres candidats de Lliures per Europa.

La decisió del jutjat arriba després que la mateixa Fiscalia de la Comunitat de Madrid es va mostrar favorable a les tesis de les defenses i al vot particular de quatre membres de la Junta Electoral. La fiscalia creu que la JEC ha vulnerat “el dret fonamental de sufragi passiu”.

Fonts del Tribunal Suprem expliquen que no entraran a valorar el recurs fins la setmana vinent. Segons l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, però, el Suprem hauria de prendre una decisió avui abans de les vuit:

Junts per Catalunya considera que el Tribunal Suprem haurà de considerar vàlid l’informe de la Fiscalia que demana estimar el recurs presentat, segons explica l’advocat Gonzalo Boye.

“De nou ens estem passant la pilota d’un costat a un altre quan, en aquesta ocasió, el Ministeri Fiscal entén que aquest recurs ha de ser estimat, i el Ministeri Fiscal és únic a Espanya. Per tant, és l’informe del Ministeri Fiscal que ens dona la raó, i això haurà de ser vàlid al Suprem, també.”

Els candidats provisionals exclosos han explicat en una roda de premsa que recorreran fins a l’última instància per defensar el seu dret al sufragi passiu.

Sis dies després

El 29 d’abril, l’endemà de les eleccions al Congrés, la Junta Electoral va resoldre que Puigdemont, Comín i Ponsatí no es podien presentar a les eleccions europees. La JEC responia així a un recurs del PP i Ciutadans.

La decisió no es va prendre per unanimitat i va tenir quatre vots particulars contraris, que han estat la base del recurs del president i els exconsellers.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser