✅ [ÚLTIMA HORA] La fiscalia desautoritza la Junta Electoral i avala la candidatura de Puigdemont | Diari Català Digital

El fiscal considera que la JEC ha fet una ‘interpretació sense base normativa suficientment explícita’ per a restringir el seu dret de sufragi passiu

La fiscalia ha demanat al jutjat contenciós-administratiu número 2 de Madridque accepti el recurs presentat per JxCat contra la decisió de la Junta Electoral espanyola (JEC) d’excloure Carles PuigdemontToni Comín i Clara Ponsatí de les eleccions europees, segons que ha pogut confirmar VilaWeb.

El fiscal considera que la JEC ha fet una ‘interpretació sense base normativa suficientment explícita’ per a restringir el seu dret de sufragi passiu. Assegura que ‘ha creat ex novo d’una causa d’inelegibilitat no prevista a la llei’, i que resulta incompatible amb la llei electoral i la constitució espanyola.

Ara, el jutjat s’haurà de pronunciar sobre el recurs de JxCat. Fonts de la formació han explicat que tres jutjats diferents del contenciós-administratiu han admès a tràmit els recursos i que és previst que els resolguin demà. Cal recordar que el president, el vice-president i dos vocals de la JEC van emetre quatre vots particulars en contra de la resolució.

Aquest és el document amb què la fiscalia es posiciona.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser