🌍 El Govern catalĂ  amplia la presĂšncia al mĂłn amb l’obertura de tres noves delegacions | Diari CatalĂ  Digital

La diplomĂ cia pĂșblica catalana ha quedat restablerta aquest divendres, desprĂ©s de mĂ©s d’un any de parĂ lisi arran del 155. El govern espanyol va dissoldre el Diplocat perquĂš considerava que internacionalitzava la causa independentista. Una acusaciĂł que des del consorci publicoprivat sempre han desmentit.

El primer acte del renascut Consell de la DiplomĂ cia PĂșblica de Catalunya, Diplocatha estat una jornada internacional que s’ha fet al Recinte Modernista de Sant Pau, a Barcelona. La seva nova responsable, Laura Foraster -que substitueix Albert Royo-, ha reivindicat el seu paper transversal d’explicar Catalunya al mĂłn, tot i que ha admĂšs que estan vigilats.

“Vigilats ho estĂ vem abans tambĂ©, perĂČ nosaltres estem molt tranquils, perquĂš estem convençuts que la feina que fem Ă©s molt Ăștil per al paĂ­s i per a les entitats i institucions, i per a tots els ciutadans. Que repercuteix favorablement en l’atracciĂł d’inversions, de talents… No ens poden limitar, no podem deixar de fer aixĂČ i ho seguirem fent.”

El primer acte del Diplocat restablert ha estat un seminari sobre la diplomĂ cia pĂșblica en l’era digital amb Nicholas J. Cull, catedrĂ tic de DiplomĂ cia PĂșblica de la Universitat del Sud de CalifĂČrnia, que ha defensat el dret i la necessitat que regions com Catalunya facin diplomĂ cia pĂșblica. En l’era digital, les relacions internacionals van mĂ©s enllĂ  de la diplomĂ cia oficial.

“Estic en desacord amb la idea implĂ­cita a la ConstituciĂł que la diplomĂ cia pĂșblica sigui un monopoli dels estats naciĂł. Aquests sols no poden assumir els problemes i haurien de veure que necessitem mĂ©s veus al mĂłn, no menys.”

“Liquidat” pel 155

El Diplocat Ă©s un organisme publicoprivat que aplega entitats de la societat civil que van des del Barça fins a sindicats i universitats, aixĂ­ com institucions pĂșbliques com la Generalitat, els Ajuntaments i les Diputacions.

Quan el govern Rajoy i el 155 del 27 d’octubre del 2017 -que es va fer efectiu l‘abril del 2018-van voler liquidar el Diplocat, van deixar a l‘atur 17 dels seus treballadors. Ara han tornat a la feina, en una nova seu, situada al nĂșmero 14 de la Rambla de Barcelona.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas DepilaciĂłn LĂĄser