Comunicat en relació a la mort de dos nadons prematurs presumptament vinculada amb un brot del bacteri Klebsiella pneumoniae

Dos nadons prematurs extrems han mort per una infecció intestinal a l’hospital Vall d’Hebron. L’hospital investiga la presència d’un bacteri que els hauria causat la mort. Els pares d’una de les criatures ho han denunciat al defensor del pacient a la Fiscalia Superior de Catalunya.

Les seves morts s’han produït entre el 19 i el 24 d’abril, a causa d’una inflamació intestinal, -entercolitis-, que es va agreujar per la presència d’un bacteri, Klebsiella pneumoniae, que va causar una sepsis als nadons.

La situació de les criatures era molt fràgil, un pesava menys de 500 grams i l’altre no arribava als 700. Un havia nascut a les 25 setmanes de gestació i, l’altre, a les 24 setmanes.

La infecció ha obligat a aïllar, almenys, tres nadons més de la planta de prematurs, als quals s’ha detectat la presència del bacteri. Ja se’ls està tractant, tot i que no presenten cap símptoma.

Segons l’hospital, aquest tipus d’infecció és relativament freqüent en nens tan prematurs i causa la mort de deu nens a l’any en aquest mateix centre. Ara s’investiga quin seria el focus.

La Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària, del Departament de Salut, ha obert una investigació per aclarir el cas de dos nadons morts prematurs a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona i la seva presumpta vinculació amb el brot bacteri Klebsiella pneumoniae.

Comunicat de la Generalitat de Catalunya

 L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha pres totes les mesures de prevenció necessàries per evitar nous casos. Klebsiella pneumoniae és un bacteri gram-negatiu relacionat amb diferents tipus d’infeccions associades a l’assistència sanitària, incloent pneumònia, sepsis, infeccions de ferides quirúrgiques, meningitis, etc.

 Afecta a persones inmunocompromeses especialment prematurs, pacients quirúrgics i persones d’edat avançada amb malalties de base. Els pacients hospitalitzats que requereixen dispositius respiratoris o catèters intravenosos i pacients sotmesos a pautes antibiòtiques prolongades es troben entre els pacients amb més risc d’afectació.

Nota de Premsa Generalitat de Catalunya

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser