✅ Espanya, a la cua d’Europa en percepció d’independència judicial

Espanya baixa dos llocs en el rànquing i queda quart país per la cua, només al davant de Bulgària, Eslovàquia i Croàcia

Espanya, cada cop més a la cua de la Unió Europea en la percepció d’independència judicial. Segons un informe de la Comissió Europea, passa a ser el quart país per la cua en confiançadels seus ciutadans en jutges i tribunals. L’any 2017 Espanya ocupava el sisè lloc per la cua i, l’últim any, ha baixat dues posicions de cop.

Aquest marcador es fa a través d’enquestes als ciutadans. L’últim índex de percepció de la independència judicial a Europa, que recull les dades de l’any passat, no deixa Espanya en gaire bona posició. Situa Espanya al quart lloc per la cua, només al davant de Bulgària, Eslovàquia i Croàcia.

Només el 37 per cent dels espanyols enquestats tenen una bona o molt bona percepció de la independència judicial, mentre que un 55% la tenen negativa o molt negativa, i l’atribueixen sobretot a les interferències dels governs, els polítics i els poders econòmics. En contraposició, a Dinamarca només el 6% dels enquestats tenen una percepció tan negativa del seu sistema judicial. 

Sobre les raons que donen els espanyols sobre aquesta falta d’independència i de confiança en la justícia, l’enquesta diu que un 40% dels enquestats creu que tant el govern i els políticscom els poders econòmics interfereixen i pressionen el sistema judicial. Els espanyols estan entre els europeus que més percepció tenen que polítics i poders econòmics interfereixen en el desenvolupament de la justícia.

Una situació que és “molt preocupant” per a la comissària europea de Justícia, Vera Jourová:

“El nivell de percepció de la independència judicial entre els ciutadans i les empreses en alguns països és particularment preocupant.”

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser