✅ Laura Borràs: “És igual que el president espanyol es digui Felipe González, Rodríguez Zapatero o Pedro Sánchez, el resultat sempre és el mateix: mentida i engany”

La número 2 de Junts per Catalunya al Congrés per Barcelona, Laura Borràs, ha exposat aquest divendres la llista de greuges polítics, econòmics i socials  de l’Estat espanyol amb Catalunya, i ha assegurat que aquests greuges es basen en l’engany sistemàtic dels governs centrals, especialment del PSOE. “És igual que el president espanyol es digui Felipe González, Rodríguez Zapatero o Pedro Sánchez, el resultat sempre és el mateix: mentida i engany per a tots els ciutadans de Catalunya”, ha advertit Borràs, qui afegeix que “tampoc ens deixarem coaccionar l’amenaça de la dreta, que el PSOE fa servir de coartada”.

En una roda de premsa, Borràs ha repassat els greuges polítics, des de la liquidació de l’Estatut amb la sentència del Tribunal Constitucional l’any 2010, fins l’aplicació de l’article 155 per part del PP i del PSOE. “Hem entès el missatge: no hi ha encaix possible i per això hem de crear un Estat propi”. També ha parlat dels greuges econòmics, on ha explicat que “malgrat que Catalunya és el motor econòmic de l’Estat espanyol, només veiem la part contributiva perquè som els segons en aportar i els desens en rebre”. “Tenim un memorial de greuges molt important i afecta l’economia i les persones”, ha dit, per introduir la tercera branca de greuges, els socials. Hem vist que els governs espanyols redueixen les despeses a Catalunya, com per exemple amb la llei de la dependència”, ha advertit Borràs, qui ha recordat que l’Estat paga un 20% i Catalunya un 80%.

Per la seva banda, la número 3 de la candidatura per Barcelona, Míriam Nogueras, ha denunciat que “aquesta llista de greuges és llarguíssima i ho denunciarem allà on anem”, abans d’afegir que “volem recaptar i no que ens recaptin, volem legislar i no que ens legislin”. Nogueras ha posat d’exemple el País Basc, que destina en habitatge social més que tot el Ministerio de Fomento a tot l’Estat espanyol.

Comentaris

COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser