✅ Mor el director del màster de Cifuentes i principal investigat en el cas | Català Digital

Ha mort als 66 anys Enrique Álvarez Conde, catedràtic de Dret Constitucional i director de l’Institut de Dret Públic, on va obtenir el seu màster l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes. Tenia un càncer de pulmó i ha mort a causa d’una infecció produïda pel tractament, segons ha avançat La Sexta.


Enrique Álvarez Conde, al setembre, sortint dels jutjats després de declarar pel cas del màster

Álvarez Conde estava de baixa des que va esclatar el cas del màster, fa un any. Cifuentes, que havia “renunciat” al màster arran de la informació que apuntava que l’hauria obtingut de forma fraudulenta i que hauria falsificat l’acta del Treball Final de Màster. L’expresidenta madrilenya sempre ha dit que té el títol oficial, que no va fer res il·legal i que va complir amb tot el que li va demanar la universitat.

Cifuentes va dimitir com a presidenta de la Comunitat de Madrid l’abril de l’any passat, per la publicació d’unes imatges del 2011 quan va ser enxampada robant uns productes de cosmètica en un supermercat.

Principal investigat del cas

Álvarez Conde era el principal investigat en el cas del màster, en què també estan processats la mateixa Cifuentes –per a qui la fiscalia demana 3 anys i tres mesos de presó; la professora Cecilia Rosado, membre del tribunal que suposadament va examinar Cifuentes; i María Teresa Feito, exassessora de la Comunitat de Madrid.

Fa tot just dos mesos, Álvarez Conde va declarar a l’Assemblea de Madrid que sempre havia actuat dins de la llei i que el seu error va ser no haver-se sostret de les “fortes pressions” del Rectorat i la Comunitat de Madrid quan l’escàndol va veure la llum.

Álvarez Conde estava suspès de funcions de l’Institut de Dret Públic des de l’abril de l’any passat. L’organisme es va dissoldre al setembre.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser