✅International Trial Watch demana una reunió amb Fiscalia i Advocacia de l’Estat | Català Digital

Els observadors internacionals de la plataforma International Trial Watch demanen reunir-se amb la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat per poder contrastar millor la informació amb totes les parts representades al judici del procés que s’està fent al Suprem. D’aquesta manera pretenen millorar la seva tasca d’observació del judici, tenint-ne una visió més completa.

Després de 6 setmanes de judici els observadors apunten majoritàriament que es tracta d’un judici polític i consideren que no poder mostrar imatges per evidenciar contradiccions és una de les vulneracions més greus. Assenyalen que és un judici inusual en què se sol afavorir les acusacions per sobre de les defenses. 

També apunten que el fet que el judici sigui retransmès per televisió és una arma de doble tall. Per una banda és positiu, en termes de transparència, però a la vegada fa que es puguin contaminar les versions dels testimonis, especialment les dels policies i guàrdies civils, ja que s’alineen amb les dels seus caps, que han declarat prèviament.

Els observadors internacionals faran tres informes. Els dos primers seran de caràcter acadèmic per analitzar les possibles vulneracions de drets fonamentals quan el judici estigui vist per a sentència. I hi haurà un tercer informe que es farà quan surti la sentència amb una anàlisi amb profunditat de les possibles vulneracions dels drets humans, i serà el que es traslladarà al pròxim Examen Periòdic Universal de les Nacions Unides entre el gener i el febrer del 2020.

International Trial Watch – Catalan Referendum Case és una plataforma que vetlla per la garantia dels drets civils, processals i humans en aquest judici. La van constituir l’Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans, l’Institut dels Drets Humans de Catalunya, Novact, Irídia, Col·lectiu Praga i l’Observatori del Sistema Penal.

Coordinen una trentena d’observadors de 22 organitzacions, que es reparteixen l’assistència a cada sessió del judici. Es tracta d’una plataforma independent de qualsevol organització o partit polític i es finança amb donacions de la ciutadania.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser