[VÍDEO] Tensa conversa entre el president Torra i un grup de membres de CDR | Català Digital

El president de la Generalitat, Quim Torra, interpel·lat a Sabadell per membres dels Comitès de Defensa de la República, ha defensat el paper dels Mossos com a policia judicial a l’hora de retirar llaços.

Abans d’un acte de Junts per Catalunya a Sabadell, Torra s’ha trobat amb un grup dels CDR que volia accedir a l’acte i que li ha retret que no els han deixat entrar. Davant les queixes, Torra s’ha aturat a parlar amb ell en una conversa en què ha defensat els Mossos d’Esquadra i ha demanat “esperança i confiança”:

“Vosltres traieu llaços grocs i nosaltres volem implementar la república, que és el que vau dir que faríeu a les eleccions”

“El conseller Buch ens reprimeix amb càrregues policials. Els Mossos estan plens d’infiltrats que van entrar amb el 155”

“Tenim centenars de companys identificats pels Mossos d’Esquadra”

“No anem junts, president”

Torra ha resposta que ell i els Comitès de Defensa de la República no estan “en dos llocs diferents” i ha defensat els mossos:

“Els Mossos són la policia nacional de Catalunya. Qualsevol cosa que els Mossos no fan correctament s’investiga. Però els Mossos ens ajuden a treballar a tots i actuen, a vegades com a policia judicial de la justícia espanyola. Si vam arribar al Primer d’Octubre és perquè ho vam fer junt. Si sortim del Primer d’Octubre com vam sortir el 3 d’octubre i arribem al 27 d’octubre és perquè ho fem junts”

Torra ha reivindicat a seva trajectòria com a independentista i al servei del país:

“Jo sóc poble. No pots dir que no sóc poble, perquè jo estic aquí. Fa 10 mesos que sóc president de la Generalitat. Jo he estat tot arreu. Vinc d’una trajectòria de vicepresident d’Òmnium, de president d’Òmnium, d’editor de llibres, de treballar pel país, etcètera. Fa 10 mesos que assumeixo aquesta responsabilitat d’intentar portar un moment d’una complexitat immensa. Tenim presos polítics que s’estan jutjant a Madrid que és una vergonya. Tenim exiliats que és una vergonya. Intentem tirar-ho tot endavant i us demano que tinguem esperança, confiança per tirar endavant”

La conversa ha acabat amb un oferiment de Torra: “Si voleu, quedem i parlem-ne”. Però també amb un recordatori: “Penso que com a president del govern em mereixo un respecte“.

“Determinats” i “amb totes les conseqüències”

Ja a dins de l’acte de Sabadell, Torra ha assegurat que en el darrer mes l’independentisme “ha recuperat el somriure” després de moments “més baixos” que ja s’han superat. El president de la Generalitat, ha demanat ser “revolucionaris somrients” i a anar “determinats” cap a la independència.

“No hi ha ziga-zagues en aquest camí, és un camí recte que hem de seguir amb totes les conseqüències”

Torra també ha demanat que “el xoc” pel judici de l’1-O serveixi per fer el moviment “més fort”.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser