El President Torra anuncia un recurs i una querella per un presumpte delicte de prevaricació de la Junta Electoral Central

La Generalitat retira la nova pancarta de la seva façana quan falten menys de tres hores perquè s’acabi el termini que va donar la Junta Electoral Central als Mossos per retirar el que considera “símbols partidistes” en període electoral.

Es tracta de la pancarta amb el llaç blanc i la franja vermella, que es va penjar fa 24 hores, per tapar la del llaç groc, que també s’ha retirat. Un canvi que es va considerar una “presa de pèl” des del govern espanyol.

En un comunicat del Departament de Presidència, s’anuncia que Quim Torra presentarà un recurs contenciós administratiu contra la decisió de la Junta Electoral demanant la suspensió immediata dels seus acords. El president també té previst presentar una querella la setmana que ve per un presumpte delicte de prevaricació per aquest organisme.

Torra anima a la gent a omplir els balcons d’estelades i llaços grocs.

El Departament d’Economia ja havia retirat aquest matí el llaç blanc amb el traç vermell que van penjar, també en substitució del llaç groc.

El canvi va ser la resposta a les recomanacions del síndic de greuges, que aquest dimecres aconsellava retirar els llaços grocs i les estelades “de forma excepcional” durant període electoral.

Comunicat del president de la Generalitat

La Junta Electoral Central espanyola ha ordenat a la Policia de Catalunya que retiri les pancartes, llaços i estelades que puguin haver als edificis de la Generalitat. El president de la Generalitat, Quim Torra, respecta l’actuació dels Mossos d’Esquadra en les seves funcions de policia nacional de Catalunya, així com quan actuen de policia judicial de la justícia espanyola.

 Avui mateix, el president presentarà un recurs contenciós administratiu contra la decisió de la Junta Electoral demanant la suspensió immediata dels seus acords. També els anuncia que la setmana vinent presentarà una querella per un presumpte delicte de prevaricació d’aquest organisme de l’Estat.

Les resolucions de la JEC són manifestament injustes perquè són arbitràries, com es demostra a la notificació d’ahir al vespre, on exigia al president fer coses que la Llei no li permet. Els membres d’aquest organisme veuen una greu vulneració de la llei en un cartell, però no veuen cap irregularitat en el fet que un partit polític faci campanya des de l’estrada del Tribunal Suprem, on dos membres de la JEC estan jutjant diversos candidats a les pròximes eleccions espanyoles i municipals.

 El cap del Govern vol deixar clar que no s’aturarà en la defensa de la llibertat d’expressió, amb totes les conseqüències que hagi d’assumir. Així, denuncia una vegada més l’estat demofòbic que vulnera els drets civils més elementals dels catalans, inclòs el dret d’autodeterminació. 

Finalment, el president de la Generalitat convida i anima els ciutadans a omplir els balcons de pisos i cases amb estelades i llaços grocs.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser