El President Torra manté el llaç groc del Palau | Català Digital

El Consell Executiu, reunit com cada dimarts, tenia sobre la taula el requeriment que ha rebut el president de la Generalitat, Quim Torra, sobre els llaços grocs i estelades en edificis públics.

De moment, Torra ha decidit, de moment, no retirar la pancarta del Palau de la Generalitat i ha encarregat un informe jurídic. Mentrestant, ha deixat en mans dels consellers la decisió sobre els símbols a les seus de cada departament del govern.

Ho ha explicat la portaveu de l’executiu, Elsa Artadi, en la roda de premsa posterior a la reunió:

“El president ha informat avui el govern. Ha parlat per telèfon amb el vicepresident, Pere Aragonès, que està de baixa de paternitat. La decisió del president és mantenir la pancarta. El president entén que això és preservar la llibertat d’expressió.”

La portaveu ha afirmat que el president “no està d’acord” amb el requeriment de la Junta Electoral Central i ha recordat que “precisament”, dos dels seus membres “estan asseguts jutjant els presos polítics”:

“És la mateixa Junta Electoral que diu que no hi ha presos polítics però que, en canvi, li fa nosa quan ens expressem sobre presos polítics i és la mateixa Junta Electoral que el 21 de desembre volia eliminar les pancartes que deien “Democràcia” perquè interferia en un període electoral.”

Artadi ha afegit:

“El president treballa amb el Síndic de Greuges per valorar si s’ha d’actuar, on i quan i sobre quins tipus de pancartes i expressions s’hauria d’actuar. Ha dit que seguirà les recomanacions que li indiqui el Síndic, hi estigui d’acord o no.”

També ha assegurat que la voluntat és “protegir els funcionaris”.

Diari Català Digital | Última Hora

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser