Pedro Sánchez pressiona amb unes generals el 14 d’abril si no s’aproven els pressupostos

Pedro Sánchez es planteja convocar eleccions generals el 14 d’abril, segons fonts de l’executiu espanyol a l’agència EFE. Aquesta possibilitat es dona a conèixer 24 hores abans que comenci al Congrés dels Diputats el debat de les esmenes a la totalitat als pressupostos, en què el president espanyol necessita els independentistes per poder tirar-los endavant. Fins a sis partits, entre aquests PDeCAT i ERC, les han presentat han presentat esmenes a la totalitat.

Aquest diumenge la manifestació de PP, CS i VOX van reclamar a Sánchez una convocatòria avançada d’eleccions.

Aquesta possible convocatòria obligaria el govern espanyol a dissoldre les Corts i convocar les eleccions la setmana vinent, el proper 19 de febrer, per complir els 54 dies que estableix la llei.

 El proper diumenge 14 d’abril, dia en què es va proclamar la Segona República Espanyola el 1931, i que aquest any se celebrarà el Diumenge de Rams previ a les Setmana Santa. Aquest diumenge, a més, els escolars de moltes comunitats ja estaran de vacances. La possibilitat d’un “superdiumenge” electoral per al 26 de maig també ha planejat en l’horitzó encara que compta amb destacats detractors entre les pròpies files socialistes.

Els barons del PSOE prefereixen acudir a les urnes sota una estricta perspectiva territorial, sense haver d’afegir com a ingredients electorals els aspectes més delicats de la vida política nacional, com la crisi a Catalunya.

 La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha insistit aquest dilluns que l’executiu està “concentrat” ​​a tirar endavant el projecte de Llei de pressupostos generals de l’Estat, que comencen a debatre aquest dimarts al Congrés dels Diputats. Però, en una entrevista a RNE recollida per Servimedia, no ha descartat que hi hagi eleccions generals anticipades i es va limitar a recordar que el president, Pedro Sánchez, va assegurar que sense pressupostos els “temps són més curts”.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser