El Govern espanyol suspèn el diàleg amb la Generalitat

La vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, ha comparegut en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres per calmar els ànims en una setmana complicada arran de les esmenes als pressupostos presentades pels partits independentistes i la manifestació convocada diumenge a Madrid pels partits de dreta contra la confusa figura del relator.

Calvo ha llançat un missatge contundent i pessimista: no pot tirar endavant la taula de partits polítics tal com es va pactar en la primera reunió entre Sánchez i Torra. Acusa els partits independentistes de no acceptar el marc de diàleg:

“Els independentistes no accepten que la canalització del diàleg sigui en el camp estricte de les possibilitats legals”

“Mai acceptarem un referèndum d’autodeterminació, mai.

“Mai acceptarem un referèndum d’autodeterminació, mai. La sortida política de Catalunya ha de ser en el marc de dret. Tenim l’obligació de mantenir l’ordre constitucional.”

“Els governs seguiran treballant, però en l’àmbit que estàvem la situació s’encalla perquè aquesta proposta no és acceptada.”

Tot i que ha afegit que “no trenquem” res, s’ha remès a un document de proposta de diàleg que ha qualificat que “document final” i que es va tancar el 21 de desembre, quan Sánchez va portar el Consell de Ministres a Barcelona i va mantenir una reunió amb Torra al palau de Pedralbes.

“Quan dues parts no es posen d’acord s’ha de parar.”

Calvo ha assegurat que hi ha dos marcs de negociació, la comissió bilateral, que -ha dit- “ha estat clarament menyspresada pels partits conservadors”, però que “recull una llei orgànica”; i la taula de partits catalans, en què -ha recordat- ni Ciutadans, ni el PP ni la CUP han volgut asseure’s.

També ha repartit resposansabilitats contra els partits de dreta:

“Les dretes no ajuden al diàleg, treuen profit electoral de l’agitació constant.”

La vicepresidenta espanyola ha ressaltat que han heretat “una actitud irresponsable” de l’anterior govern popular durant 7 anys, i que han intentat construir un espai que permeti fer política durant 8 mesos.

“Aquest govern seguirà amb el que vol la immensa majoria de catalans: sortir d’una situació que no permet que la veritable agenda catalana siguin els seus problemes”

Comentaris
COMPARTEIX !

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser