[VÍDEO] Elisenda Paluzie (ANC): ‘Si el govern no compleix, l’única alternativa serà la seva substitució’

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat avui al Fòrum de Barcelona l’estratègia política, on ha refermat la seva aposta per la unilateralitat i la no-violència. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha dit que el moment actual és un dels més difícils des de la creació de l’entitat el 2012 i ha demanat de continuat treballant ‘sense enganyar-nos’.

Ha explicat que l’ANC manté converses amb els partits independentistes, però que les posicions són distants. ‘Per a tots ells, no significa el mateix el mandat de l’1-O’, ha dit. Segons que ha dit, tampoc hi ha acord en què cal fer a partir d’ara ni quan i com es podrà fer la independència. ‘Per això és tan difícil la unitat’, ha afirmat.

Tot i això, ha demanat al govern que ‘es posi les piles’ perquè diu que hi ha ‘massa contradiccions i inacció’. ‘Volem saber si es preparen o no per a la independència, si no compleix, l’única alternativa serà la seva substitució’, ha dit en referència al vot dels ciutadans.

Paluzie ha criticat que alguns dirigents polítics plantegin propostes que, segons ella, són ‘passos enrere’: ‘Demanar ara un referèndum acordat i, a més, fer-lo amb tres opcions, ens retorna al 2013. Ens afebleix. No serveix de res.’

Ha demanat que no es criminalitzin altres entorns independentistes, com els CDR. ‘No em sentireu criminalitzar-los ni demanar a ningú que es tregui la caputxa, quan hi ha persones a les quals s’ha aplicat la llei antiterrorista per haver participat -si és que això es prova- en un blocatge de vies’, ha dit. Tanmateix, ha dit que l’ANC ha de trobar la seva pròpia via de mobilització.

Avui també s’han divulgat les accions i les campanyes dels mesos vinents, com la voluntat de ser influents a les cambres de comerç. Un altre dels punts considerats claus per l’ANC és enfortir la mateixa organització. En aquest sentit, han anunciat que tenen més de 46.500 socis i 96.500 simpatitzants.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser