El PSOE obre la porta a la dimissió de Susana Díaz

El PSOE deixa la porta oberta a la dimissió de Susana Díaz al capdavant dels socialistes andalusos, després de la forta davallada d’aquest diumenge a les eleccions autonòmiques, on va perdre 14 escons i la governabilitat.

El secretari d’Organització del PSOE i mà dreta de Pedro Sánchez, José Luis Ábalos, actual ministre de Foment, no ha donat per feta la continuïtat de Díaz:

“Tots tenim molt assumit que el nostre paper està subordinat a l’èxit del nostre projecte polític i, amb generositat, tots estem a disposició de l’organització”

Després de la reunió del comitè electoral del partit per analitzar els resultats, Ábalos ha dit en una roda informativa que “els companys d’Andalusia són prou responsables i intel·ligents per dur a terme el seu procés i aportar el millor d’ells mateixos, i per tant és millor no anticipar res” sobre el procés de designació del nou president.

Però Susana Díaz no sembla que estigui disposada a llançar la tovallola. I ho justifica:

“Si hagués perdut m’hauria anat, això és evident. Però és que he guanyat les eleccions i tinc l’obligació de representar a aquest milió d’andalusos. I em crida l’atenció que els que perden les eleccions assenyalin al que ha perdut les eleccions. Ara bé, si vostè em pregunta: ‘Està contenta?’. No, no estic contenta. No puc estar contenta quan hi ha hagut milers d’andalusos d’esquerres, socialistes de cor, que s’han quedat a casa seva. No puc estar contenta”

Declaracions de Susana Díaz després de la reunió del comitè executiu dels socialistes andalusos a Sevilla.

Aquest dimarts, Pedro Sánchez reunirà els 50 membres de l’executiva federal del partit per analitzar la davallada a Andalusia. En un tuit, el president espanyol s’ha limitat a dir que el seu govern “continuarà impulsant un projecte regenerador i europeista per a Espanya”, i s’ha compromès a “defensar la Constitució i la democràcia enfront la por”, en referència a la irrupció dels ultradretans de Vox al Parlament andalús.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser