Micòleg patenta un maó de fongs més resistent que el formigó

El maó 100% orgànic resistent al foc, l’aigua i a la floridura. Té el potencial de ser un substitut de molts plàstics a base de petroli.

Philip Ross és un micòleg que estudia les diverses possibilitats per a l’ús dels fongs. És responsable d’un innovador descobriment alternatiu per a l’ús de fongs com a material de construcció. L’expert va trobar que el miceli – una xarxa de fibres fines que els fongs formen sota la terra – és altament resistent quan s’asseca i es pot usar per formar un material de construcció forta que és resistent al foc, l’aigua i a la floridura.

El miceli es pot conrear i modelar perquè adopti diverses formes, de manera que pot tenir forma de maó. A més, és un material 100% orgànic i compostable i la seva consistència és més forta que la del formigó. I més: “Té el potencial de ser un substitut de molts plàstics a base de petroli”, va dir Ross a Glasstire.

La bio fabricació aplica processos biològics a la fabricació. El miceli és un material programable que ens permet desenvolupar i afinar nous materials sostenibles i d’alt rendiment.

El micòleg ha patentat un procés d’estructuració dels maons, que es poden acoblar per estructurar parets i estructures d’habitatges.

Hy-fi, la torre de maons de fongs ….

El material va cridar l’atenció de l’empresa d’arquitectura The Living, que va decidir usar els maons de fongs orgànics per construir la Hy-fi, una torre temporal, al MoMA PS1, una institució nord-americana dedicada a l’art contemporani.

Els maons usats en la construcció del 2014 van ser una variació del treball de Ross, patentat per l’empresa Ecovative biomaterials. També fets amb material orgànic, els maons van ser utilitzats per construir l’estructura que seria una de les atraccions del Programa de Joves Arquitectes, MoMA. Al final dels dos mesos d’exposició, la torre va ser desmantellada i els maons van ser portats a plantes de compostatge, seguint el seu curs orgànic.

Hy fi va ser la primera estructura construïda amb el material i, encara que va ser muntada temporalment, va demostrar la viabilitat d’utilitzar aquest material per a la construcció. Així que Ecovative segueix treballant en el material.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser