La CNMV multa a Josep Borrell amb 30.000 euros

La Comissió Nacional del mercat de Valors (CNMV) ha imposat una multa de 30.000 euros al ministre Josep Borrell per l’ús d’informació privilegiada en la venda d’accions d’Abengoa.

En una resolució publicada aquest dimarts al BOE, l’organisme supervisor multa a Borrell per “infracció molt greu” després de declarar ferma en via administrativa la resolució sancionadora contra el ministre d’Afers Estrangers que va aprovar el Consell de la CNMV el passat 27 de setembre.

Segons la comissió, Borrell va vendre el 24 de novembre de 2015, per compte d’un tercer, 10.000 accions de Abengoa per un import de 9.030 euros, “disposant d’informació privilegiada sobre aquest emissor”. Es tracta d’una infracció “molt greu” que contravé l’article 282.6, en relació amb l’article 227.1.a) del text refós de la Llei del Mercat de Valors, per la qual cosa li imposa una multa de 30.000 euros.

Borrell ja va confirmar a l’octubre la investigació oberta per la CNMV des de 2016. En un primer moment, el ministre va assenyalar que estudiava com recórrer la sanció de la CNMV, però finalment va desistir en considerar que per a això hauria de presentar un recurs d’alçada davant el ministeri d’Economia. “Seria una situació anòmala recórrer a un Govern del qual formo part i no em sembla políticament correcte, perquè pot ser presentat com un conflicte d’interessos”, va dir Borrell al Congrés.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha demanat la dimissió del ministre, un dels sis del gabinet Sánchez que s’han vist involucrats en polèmiques en aquesta legislatura. Dos d’ells es van veure obligats a cessar en els seus càrrecs.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser