El franctirador diu que va planejar matar Sánchez per impressionar a una dirigent de VOX ” haciéndose el patriota”

L’home detingut per voler atemptar contra el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va declarar que els missatges que va escriure anunciant les seves intencions van ser fruit de l’alcohol i de voler fer-se “el patriota” davant d’una dirigent de VOX. “Sé que no és excusa, però havia begut”, va dir Manuel Murillo davant del jutge, segons consta en la declaració.

Ha defensat que “mai havia pensat en matar Pedro Sánchez ni a ningú”, sinó que el text s’ho pensava “mentre ho escrivia”. Afirma que les intencions expressades al xat eren només “ximpleries”, “perquè si no tinc temps ni per llogar un pis, encara menys per desenvolupar un pla criminal”, va afegir.

En la seva declaració, Murillo ha detallat que el dia que va escriure els missatges havia begut “algunes cerveses al matí” i “una ampolla sencera de vi i després un tub” en un hostal on va habitualment. Reconeix que la ingesta d’alcohol el va afectar “més del que és habitual”, però en tot cas també apunta que habitualment “només beu menjant”.

L’acusat també va explicar que és “inventor i bastant manetes”, i per això va arreglar un fusell d’assalt que estava inutilitzat com un “repte personal”. També va fer ballestes, fletxes i munició. Afegeix que només tenia una arma amb la qual podria disparar a distància. “Vull deixar ben clar que jo no he tingut la voluntat real, ni en somnis, d’atemptar contra Pedro Sánchez, ni tan sols mato animals”, defensa Murillo en la declaració.

La suma alcohòlica: “Algunes cerveses al matí una ampolla sencera de vi i després un tub”

“No tinc cap intenció de matar ningú, per Déu, era una manera de parlar, mai li he disparat a ningú”, va dir. Murillo, que va enviar els missatges a una dirigent de Vox, va aclarir que no és simpatitzant ni afiliat d’aquest partit, i es defineix com “un català orgullós de ser-ho i també espanyol” preocupat per “la situació del país”.

Sobre Franco: “Potser es vivia millor abans que ara “

Ha assegurat que a partir d’ara no tornarà a parlar de política i vendrà totes les armes. El detingut apunta que el seu pare va ser alcalde de Rubí en època de Franco i que conserva una foto on es veu com el dictador li col·loca una medalla. “Jo sento com si el meu pare estigués alguna cosa dins meu”, ha indicat. També va exposar que “potser es vivia millor abans que ara”.

Els whatsapps: “Les armes són per defensar la unitat d’Espanya”

Alguns d’aquest missatges, als quals ha tingut accés TV3 de fonts judicials, mostren la clara voluntat de Manuel Murillo d’atemptar contra el president espanyol, Pedro Sánchez. En un missatge del dia 18 d’agost, un any després de l’atemptat terrorista a Barcelona, assegura que va pel carrer armat.

“Avui, on estic menjant, que no se’ls acudeixi aparèixer a jihadistes ni a Sánchez perquè porto dues pistoles i un rifle al cotxe. Seria un bon dia de caça.”

En un dels missatges de WhatsApp, l’arrestat, que tenia un arsenal a casa, diu que és inevitable que hi hagi una nova guerra civil a Espanya i assegura que no hauria de quedar viu ni un sol comunista, ni socialista ni separatista.

“Jo no vaig a caçar, però tinc les armes, perquè sé que tard o d’hora es repetirà el que va passar el 36 i les guardo i m’entreno per defensar la unitat d’Espanya.”

Murillo, habitual del Club de Tir de Terrassa, estava disposat a assumir qualsevol conseqüència de la seva acció i buscava suport per poder portar a terme el seu pla contra Sánchez.

“Necessito ajuda per fer-ne una de grossa.”

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser