Un ajuntament de Ciutadans va manipular un concurs públic per endollar el seu candidat

Ajuntament de Arroyomolinos, juliol de 2017. Convocatòria per responsable de xarxes socials. Opten tres candidats: dues dones i un home. La feina serà per a qui obtingui la millor puntuació sumant l’entrevista que celebren aquest dia i el concurs de mèrits. Des del començament de les deliberacions, els membres del tribunal tenen clar qui és l’escollit.

Segons fonts consultades per la Cadena SER, Víctor Guillén era el candidat preferit de l’alcalde d’aquella època, Carles Ruipérez, de Ciutadans, detingut en l’operació Enfiladissa. Però alguna cosa surt malament en la votació i guanya una altra candidata gràcies a la puntuació que va obtenir en el concurs de mèrits.

Davant aquest revés, l’assessora jurídica del tribunal, María Ángeles San Román, ofereix la solució: tornar a votar. Perquè el tribunal “és sobirà” i la guanyadora “com té família, va tenir problemes” amb la feina. El representant sindical, Raúl Orellana, els adverteix que el que van a fer és insòlit, però ningú li fa cas.

El tribunal decideix repetir la votació perquè, segons l’assessora jurídica, “això es queda aquí” i no hi haurà conseqüències jurídiques.

La votació es repeteix, però torna a guanyar Rebeca. La presidenta del tribunal, Mercedes López, reconeix que tot això suposa “un antecedent molt perillós”.

L’assessora jurídica tranquil·litza al tribunal i dóna amb la clau perquè guanyi Víctor i perdi Rebeca: han de rebaixar la nota d’ella. Dit i fet. Malgrat l’ensurt inicial, a la tercera va ser la vençuda.

Víctor Guillén, que fins a aquest moment treballava a SER Madrid Oest, es va fer finalment amb la feina, retribuït amb 40.000 euros bruts a l’any. El seu contracte ja ha finalitzat, però continua a l’Ajuntament de Arroyomolinos com a assessor de l’actual alcalde, Andrés Martínez, Cadena SER s’ha posat en contacte amb l’equip de govern municipal. Reconeixen que “les suena” l’assumpte i remeten a la informació pública que existeix sobre el procediment. El govern municipal ha obert ja una investigació.

Vídeo: Cadena Ser

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser