La defensa de l’home que volia matar Sánchez ho atribueix al Procés català

Els Mossos d’Esquadra van detenir fa unes setmanes a Terrassa un home de 63 anys que planejava atemptar contra Pedro Sánchez com a venjança per l’ordre d’exhumació de les restes de Francisco Franco. Ho avança aquest dijous el diari digital Público, que assegura que La Moncloa no va voler que es fes pública l’operació.

I els Mossos d’Esquadra han confirmat la detenció de Manuel Murillo Sánchez. Afirmen que ha confessat que volia assassinar a trets Pedro Sánchez.

La defensa de l’home que volia matar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va argumentar que les seves manifestacions en un xat de WhatsApp “han d’interpretar-se en el context de la problemàtica política ocorreguda a Catalunya”. Així consta en la sentència de l’Audiència de Barcelona del 6 de novembre que confirma la presó per a Manuel Murillo després que el seu advocat presentés recurs d’apel·lació contra la interlocutòria del jutjat d’instrucció número 3.

El magistrat José Antonio Lagares Morillo sosté que els indicis existents contra Murillo són “clars” i que la possible condemna a diversos anys de presó per la “gravetat” dels delictes que se li imputen “pot animar a la fugida”.

Un altre dels arguments que feia servir la defensa era que Murillo té una mare i una germana malaltes que havia de cuidar, però el magistrat recorda que ell mateix va admetre que hi ha una cuidadora i una altra germana que se’n poden fer càrrec. A més, ell mateix deia que no tenia res a perdre quan manifestava la seva intenció d’atemptar contra Pedro Sánchez, el que denota la “poca importància que donava a les cures” familiars.

L’advocat de l’acusat havia demanat la seva llibertat recordant que la seva mare pateix demència senil i la germana esquizofrènia. Ambdues viuen en un altre pis del mateix edifici. També acreditava el seu arrelament amb una vida laboral de 38 anys i un contracte de feina temporal.

La causa està oberta pels delictes de conspiració per atemptar contra autoritat amb ús d’arma, amenaces greus, tinença il·lícita i dipòsit d’armes, municions i explosius, i un delicte d’odi.

L’home, que tenia llicència d’armes perquè era vigilant de seguretat i practicava el tir esportiu, va buscar còmplices a través de WhatssApp. Una de les usuàries del grup on Murillo va enviar els missatges va alertar els Mossos.

Segons la policia catalana, el van detenir el 19 de setembre a casa seva i tenia clara la intenció i la voluntat de dur a terme accions contra Pedro Sánchez, però li faltava suport logístic i per això ho va demanar per WhatssApp. “Jo tinc mitjans, necessito suport”, era el seu missatge. Compartir el seu objectiu en un grup de WhatsApp el va delatar però el seu pla tot just estava en una fase inicial.

Als Mossos no els consta que estigués vinculat a cap grup d’extrema dreta. Vivia sol i la seva acció l’hauria fet a títol individual.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser