Un Conseller d’educació cosí de Mariano Rajoy sobre Dani Mateo: “1.000 euros a quien le parta la cara”

Javier Celaya Brey conseller d’educació del Govern de Ceuta i cosí de l’expresident d’Espanya Mariano Rajoy Brey, ha desencadenat la polèmica pels seus comentaris sobre la paròdia d’L’Intermedio protagonitzada per l’humorista Dani Mateo, en què el còmic és mocava amb una bandera d’Espanya.

Celaya va respondre a un post publicat a Facebook pel periodista Juanjo Coronado, en què es llegia la frase de Voltaire “No comparteixo el que vostè diu, però donaria la meva vida pel seu dret a dir-ho”.

En el seu comentari, el conseller va afirmar: “¿Y si ahora mismo públicamente ofreciese mil euros de mi bolsillo a quien le parta la cara a Dani Mateo? ¿Sería libertad de empresa? ¿Libertad de expresión? ¿Delito de odio? ¿Aquí también cabría englobar despreciar la bandera de España? Lo pregunto por si al final me animo a ofrecer una recompensa por la cara partida de tan magno bellaco”.

A causa del desafortunat comentari, el mateix Coronado va recordar a Celaya que això “seria delicte. Agressions i tal … “. A més, l’exportaveu de Podem a Ceuta li va recordar el seu paper de conseller d’Educació de la ciutat autònoma, al·legant així a la responsabilitat que hauria de comportar el seu càrrec. El partit de Ceuta Coalició Verats també va carregar contra la seva postura. “Aquest és el patriotisme que propugna el PP, defensar els símbols nacionals partint cares?, va criticar en el seu compte de Twitter.

El secretari general del PSOE de Ceuta, Manuel Hernández, ha demanat aquest dilluns al president de la Ciutat, Juan Vivas (PP), que cessi al seu conseller d’Educació, Javier Celaya Brey, pel “brutal” comentari que va fer durant el cap de setmana a Facebook.

En un comunicat als mitjans, el líder del PSOE i portaveu del Grup Socialista a l’Assemblea ha indicat que la Conselleria d’Educació hauria de tenir al davant d’una persona “que forme en valors i sigui congruent en el seu discurs amb el qual representa, no que s’atreveixi a dir una frase tan brutal com agredir un periodista”.

Peticions de cessament immediat

Segons el parer dels socialistes, les paraules de Celaya són “el signe més evident que el PP a Ceuta ha perdut els papers”, ja que “no s’han de solucionar ni poden solucionar els problemes a cops, com pretén el conseller d’Educació, que ha demostrat ser un mal exemple per a tots els ceutins”.

El sketch protagonitzat per Dani Mateo al programa del Gran Wyoming a La Sexta ha estat eliminat de la web, tant al portal de la cadena com a Atresmedia.

Un altre que també li va voler deixar un missatge al periodista de La Sexta va ser John Cobra, el personatge ja conegut per les seves amenaces de mort a l’independentisme i tot aquell que “estigui en contra de la seva Espanya”.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser