L’ONU aprova una resolució que exigeix aixecar el bloqueig dels EUA a Cuba

L’Assemblea General de l’ONU ha aprovat aquest dijous per vintè setena vegada una resolució que exigeix ​​posar fi al bloqueig econòmic, comercial i financer imposat per EUA contra Cuba fa més de 50 anys.

Un total de 189 estats membres de Nacions Unides han votat a favor de la resolució. EUA i Israel s’han posicionat en contra.

Alhora, totes les esmenes a la resolució propostes per Washington van ser rebutjades per l’Assemblea General.

EUA va imposar un embargament d’armes a Cuba el 1958, que va ser seguit per la introducció de restriccions en altres sectors: sancions a transaccions financeres, comerç, viatges i altres. L’Havana ha presentat repetidament resolucions davant les Nacions Unides per exigir l’aixecament del bloqueig.

La votació a l’Assemblea General sobre la resolució en contra de les sancions nord-americanes contra l’illa se celebra anualment des de l’any 1992.

“Les dues cares” dels EUA

Durant el seu discurs davant l’Assemblea General, el ministre d’Afers Exteriors cubà, Bruno Rodríguez Parrilla, ha afirmat que Washington “ha establert dictadures militars i va organitzar sagnants cops d’Estat”, ocasionant “milions de morts” a tot el món.

Per això, “el Govern dels Estats Units no té la menor autoritat moral per criticar Cuba ni a ningú en matèria de drets humans”, va sostenir segons el canceller cubà.

“Rebutgem la reiterada manipulació d’aquests amb fins polítics i el doble discurs que el caracteritzen”, ha emfatitzat Rodríguez Parrilla.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser