Barcelona, tercera ciutat europea amb millors infraestructures culturals, segons la UE

Barcelona és la tercera ciutat europea de més d’un milió d’habitants amb millors equipaments enfocats a propostes culturals, segons l’últim ‘Cultural and Creative Cities Monitor’, un indicador elaborat per la Comissió Europea per prendre el pols cultural a les grans ciutats.

Per la seva banda, Madrid també entra en el rànquing ocupant la novena posició i passant per davant d’altres capitals europees, com Londres i Berlín. Aquestes posicions impulsen a Barcelona i Madrid en el rànquing general que mesura el dinamisme cultural i que, a més de les infraestructures, també mesura la participació en aquest tipus d’activitats.

En aquest sentit, la capital catalana se situa en el cinquè lloc per davant de ciutats com Berlín, Brussel·les, Londres i Roma, mentre que Madrid ocupa el lloc número 13 d’un total de 21 ciutats.

La CE remarca que Barcelona acull diversos museus destacats que atrauen milions de visitants cada any, i el públic local és majoritari –un el 93% – en entitats com CaixaForum Barcelona, ​​que és el primer centre cultural privat de la ciutat en registrar una afluència anual de prop de 750.000 visitants -sumant la capital catalana i Madrid, CaixaForum atrau més d’1,5 milions de visitants–.

Aquest és un punt diferencial respecte als museus de la capital catalana, el conjunt dels quals, que inclou el Museu Picasso (1.046.190 visitants) i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) (869.262 visitants), compta amb un 72% d’afluència estrangera, segons l’Institut de Cultura de Barcelona.

En concret, l’índex ‘Cultural and Creative Cities Monitor’ està elaborat pel Centre Comú d’Investigació de la Comissió Europea i en ell s’analitzen 29 indicadors, com el nombre de teatres, cinemes o concerts i la xifra de visitants a museus.

Aquesta edició cobreix 168 ciutats en 30 països, tenint en compte la proporció de vida cultural que té en funció del seu nombre d’habitants.

Comparativa amb la Ciutat de Madrid d’alguns d’aquests índexs

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser