L’independentisme català, una revolució pacífica i democràtica que peca d’innocent

Em diuen que sí, que no es pot negar, que som una revolució democràtica i pacífica, però que hem gosat desafiar el poder de l’Estat i que l’Estat sempre s’enfronta als desafiaments i ho fa amb violència, i que vam pecar d’innocents al pensar que podiem aturar la fùria de l’Estat.

Em diuen que com pot ser que no vam preveure que la policia aniria a per nosaltres, i la Justícia i els mitjans que donen suport a l’Estat, i tot alló que Karl Marx definia com “superestructures” que existeixen i actuen en funció dels interessos de l’Estat i les elits dominants.

També em diuen que és molt bonic fer-se l’heroi, però que s’ha de tenir en compte que Rosa Parks va acabar en un jutjat i va tenir que fugir de la seva ciutat, que Gandhi va ser condemnat per sedició i que molts altres herois van pagar amb la pell la gosadia de qüestionar el poder.

I també que tota revolució provoca una reacció i que els feixistes es desperten i ho aprofiten per assaltar els carrers, que potser sí q vam guanyar alguna batalla, però que només va servir per activar l’instint natural del poder, que no es altre que escarmentar, atemorir, sotmetre.

Fins i tot m’han arribat a dir que ens ho hauriem d’haver pensat millor abans de creuar la línia vermella, que vam tenir massa presa, que s’han d’esgotar totes les possibilitats de parlar, i fins i tot plantejar-nos sortides honroses. Peix al cove i esperar temps més propicis.

Aquests són, en línies generals, els retrets que acostumen a fer-te, quan saben que ets partidari de la “revolució catalana” gent ben informada però aliena a l’esperit que ens mou. La resposta acostuma a ser sempre la mateixa.

D’això ja parlarem quan sigui el moment. Ara hem d’alliberar els presos, que els exiliats tornin a casa i persistir en la lluita que vam començar fa segles. No defallirem. Sentirás a parlar de nosaltres, els catalans, un poble que es va guanyar la llibertat a pols. No ho dubtis.

 

Xavier F. Domènech

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser