Titular d’un diari Belga: “Espanya trenca amb Flandes”

Jan Peumans parla d’una gran mentida: “No he comparat a Espanya amb Bòsnia”

“No he comparat a Espanya amb Bòsnia, això és una gran mentida”, segons el president del Parlament flamenc, Jan Peumans (N-VA). “El ministre espanyol d’Afers Exteriors ha d’estar degudament informat”. Les declaracions de Peumans sobre la “qualitat democràtica” d’Espanya haurien estat la raó per la que l’estat espanyol va decidir ahir treure l’estatus diplomàtic del representant del govern flamenc a Madrid.

“Ningú m’ha marcat oficialment el meu discurs fins ara, i Espanya tampoc ha de fer això, encara estem vivint en una democràcia, encara dic al meu país el que crec que he de dir”, diu en una entrevista a una ràdio belga. Peumans que es manté en el seu punt de vista no té la intenció de suavitzar el seu to segons informa el digital belga.

“Espanya trenca amb Flandes”

Així titula el diari flamenc VRT NWS un article just després que el govern espanyol hagi decidit retirar l’estatus diplomàtic al delegat del govern de Flandes a Espanya, André Hebbelinck, després de les declaracions del president del Parlament flamenc, Jan Peumans.

Peumans ha fet en les últimes setmanes, diverses declaracions sobre Catalunya i la situació dels presos polítics que no han sentat gens bé al govern de Pedro Sánchez.

El ministre d’Exteriors, Josep Borrell, va comunicar aquest dimarts a la tarda a l’ambaixador belga a Madrid, Marc Calcoen, el malestar de La Moncloa per les declaracions del president del Parlament flamenc.

“Flandes ja no existeix a Madrid”

“Espanya havia cridat a l’ambaixador belga a Madrid diverses vegades després de les declaracions de Peumans”, exposa l’article i recull que “ara Espanya està intervenint”. “El representant del govern flamenc a Espanya, André Hebbelinck, perd el seu estatus de diplomàtic. Espanya deixa clar que el govern flamenc no ha de pensar en nomenar a un successor”.

El diari afegeix també que “Madrid ja no vol parlar amb Flandes directament. En altres paraules: Flandes ja no existeix a Madrid. A partir d’ara, Madrid només té un interlocutor, que és ambaixador del govern belga”.

“No és la primera vegada que Peumans expressa la seva opinió sobre l’actitud política d’Espanya cap als polítics espanyols que lluiten per la independència catalana”, afegeix l’article. “Peumans es va referir repetidament a a la repressió d’Espanya durant i després del referèndum d’independència: ‘totalment inadequat i ja no del segle XXI'”.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser