Comunicat de la Generalitat sobre la retirada de l’estatus diplomàtic al delegat del govern de Flandes a Espanya

Era el tercer cop que Espanya cridava a consultes l’ambaixador belga en menys d’un mes. La primera crida es va fer, el 20 de setembre, a través d’una carta firmada per l’encarregat de negocis d’Espanya a Bèlgica. La segona vegada, el 3 d’octubre, l’ambaixador va ser rebut pel secretari d’Estat per a la UE; i aquesta vegada ha parlat el ministre Borrell, en un conflicte que sembla va pujant de to.

El president català, Quim Torra, ha reaccionat fent una piulada de suport al govern i el Parlament de Flandes, per un fet que, segons ell, demostra “l’al·lèrgia de l’Estat espanyol a la llibertat d’expressió”.

Per la seva banda la Generalitat de Catalunya ha emès un comunicat desmarcant-se de la polèmica desició del govern espanyol.

El Govern de la Generalitat lamenta la decisió del Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació espanyol de retirar l’estatus diplomàtic al delegat del govern de Flandes a Espanya, André Hebbelinck, així com de no acreditar cap persona que realitzi aquesta funció en el futur.

El projecte europeu es construeix, dia a dia, compartint objectius comuns des de la divergència de posicions i opinions. Reforçar les relacions econòmiques, culturals, socials i, especialment, les diplomàtiques, és una obligació de tots els governs i institucions que en formem part.

La decisió del govern espanyol és contrària al principi de respecte al dret dels ciutadans i els seus representants electes a expressar la seva opinió lliurement.

El Govern seguirà treballant per enfortir les relacions amb el govern de Flandes, les seves institucions i els seus ciutadans i ciutadanes, amb qui comparteix projectes, així com el compromís europeu. Aquest any es compleix el desè aniversari de la posada en marxa del Pla Catalunya-Flandes, l’acord de col·laboració entre els dos governs per fomentar les relacions en diversos àmbits, que properament es concretarà en el programa de treball 2019-2020. El Govern manifesta, alhora, la determinació a seguir consolidant i ampliant les relacions amb el govern belga, així com amb tots els governs i institucions europees.

Font: Govern:cat

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser