Denuncien al grup de Ciutadans de Sevilla per contractar “falsos autònoms”

L’exportaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Camas (Sevilla), Juan José Jurado ha presentat una denúncia a la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social contra el grup municipal de Ciutadans a Sevilla, del qual és responsable Javier Millán, perquè s’investigui per possible “frau “a la Seguretat Social una sèrie de contractes laborals d’assessors” disfressats com a falsos autònoms “i fins i tot l’existència d’algun contracte verbal remunerat presumptament” en negre “o en B, és a dir, sense haver estat declarat ni cotitzat per ell.

En la denúncia presentada ahir se sol·licita a la Inspecció de Treball que s’investigui la contractació des d’octubre de 2015 a març de 2017 d’un assessor amb les assignacions del “grup de Ciutadans a la Diputació”, on Millán també és portaveu, “no tenint personalitat jurídica per a la contractació de personal i contravenint l’article 73,3 de la llei de bases de règim local”.

El treballador va ser acomiadat sense previ avís el març de 2017, però “se li convida a seguir treballant, induint a un fals autònom fins al 31 de maig de 2017”, data en la qual es dissol qualsevol tipus de relació contractual amb aquest assessor.

El denunciant considera que d’aquesta contractació s’infereix un frau a la Seguretat Social i a l’Agència Tributària a les obligacions i deduccions dels rendiments per treball en les successives nòmines d’aquest assessor, que va ser acomiadat i amb el qual es va acordar la “improcedència de l’acomiadament “i la indemnització va ser assumida i abonada per transferència bancària” per l’ocupador grup Ciutadans en la diputació, el responsable és el diputat provincial Javier Millán “, precisa el denunciant.

De la mateixa manera, en els fets que s’exposen a Treball es cita la contractació, també a càrrec de les assignacions econòmiques del grup de Cs a la Diputació de Sevilla, dels serveis de dos assessors externs, un jurídic i un altre urbanístic, “amb pagaments idèntics amb periodicitat mensual i contínua, des de juny de 2016 fins a maig de 2017”.

Un presumpte “fals autònom”

També qüestiona la denúncia la contractació d’un assessor de comunicació i d’un periodista a càrrec del grup de la Diputació, així com la contractació, “presumptament a B” que, segons el denunciant, hauria estat retribuïda “en frau des del grup de Cs a l’Ajuntament “durant l’exercici 2016, i des de juny de 2017 fins a la data en el grup a la Diputació. El denunciant destaca així mateix un altre cas de “presumpte fals autònom remunerat des del grup de Cs a l’Ajuntament”, en relació amb la contractació d’un fotògraf que realitza la seva tasca des de gener de 2017 fins a l’actualitat.

Com a documentació, Juan José Jurado aporta una sèrie de proves que demostrarien que es “produeixen concatenacions de pagaments idèntics i continus en el temps, que representen un clar cas de falsos autònoms” i que haurien estat remunerades indistintament pels grups institucionals de Ciutadans a l’Ajuntament de Sevilla ia la Diputació Provincial, “tots dos amb responsable màxim, Javier Millán, és a dir, al servei del mateix responsable polític”, sosté el denunciant, que demana a la Inspecció que avaluï i determini les possibles infraccions en aquests contractes.

Eleven al jutjat la denúncia que va arxivar el fiscal

L’exportaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Camas Juan José Jurado ha presentat a més una denúncia al jutjat de guàrdia, en què reprodueix els fets que anteriorment havien estat denunciats davant la Fiscalia sevillana que, després d’analitzar els fets va acordar l’arxivament de les diligències d’investigació.

En aquest cas, la denúncia considera que els fets poden ser constitutius de delictes de malversació de cabals públics i de finançament irregular de partits, i senyal que diversos mitjans de comunicació s’han fet ressò de suposades “irregularitats en l’ús dels fons públics de les assignacions dels grups institucionals de Ciutadans en els Ajuntaments d’Alcalá de Guadaíra i Sevilla, i a la Diputació de Sevilla”.

Segons informa DiariodeSevilla.es, en aquesta denúncia presentada als jutjats, es reprodueixen així mateix alguns dels fets que ja han estat exposats en una altra denúncia davant la Inspecció de Treball per les “concatenacions de pagaments idèntics i continus en el temps, que representen d’alguna manera falsos autònoms, però més encara, hi ha una presumpta malversació de fons públics, ja que s’imputaven les despeses al grup de Ciutadans a la Diputació i no obstant això la feina era realitzat per al grup municipal de Cs de Sevilla, en una altra institució diferent”.

Foto de Manuel Olmedo: Albert Rivera, Juan Marín i Javier Millán, de Ciutadans.

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser