[ÚLTIMA HORA] Detingut un periodista espanyol ebri a Jerusalem després d’atropellar un famós pianista israelià

El Tribunal del Districte de Jerusalem presidit per la jutge Shirli Rener ha decidit aquest matí ampliar fins dijous la detenció de l’espanyol Julio de la Guardia, (Diari El País) que diumenge a la nit va atropellar un vianant al centre de la ciutat. Es tracta d’Haim Tukachinsky (30), un conegut pianista israelià que va morir poc després a l’hospital Shaare Zedek causa de les greus ferides causades. La Policia assenyala que l’atropellament es va efectuar sota els efectes de l’alcohol i investiga si va fugir tal com inicialment va sospitar.

El periodista espanyol assegura que poc abans de l’accident estava sent perseguit i assetjat per tres motoristes que van colpejar el seu cotxe. Segons ell, es va baixar del seu vehicle per atendre el ferit però va fugir al témer la reacció dels que eren al lloc i posteriorment es va lliurar voluntariament.Segons citen mitjans locals, els agents van trobar nivells d’alcohol molt superiors als permesos en la prova realitzada en la detenció a la zona de la Colònia Francesa a Jerusalem.

El conductor van dir els policies- va confessar haver begut i no haver respectat el semàfor vermell al lloc de l’accident, prop de la Plaça París. “És un cas kafkià. Una persona va amb el seu automòbil i de cop i volta 3 motoristes li comencen a insultar en àrab, provocar-i colpejar-al cotxe en el qual estaven els seus tres gossos que no paraven de bordar. Comença una persecució i en el seu intent de fugida, atropella sense voler a una persona, es baixa del cotxe, la gent allà el vol atacar pel que acaba de passar i, com té por, va marxar de pressa”, diu l’advocat Lleó Amiras que al costat de Yinon Heiman el representa.

Segons explica aquest lletrat hispano-israelià a EL MÓN, “Julio no va fugar-se. En veure passar un cotxe policial, el va parar i va demanar anar la comissaria perquè li protegeixin i explicar el que va passar” . El cònsol adjunt d’Espanya a Jerusalem, José Luis González García, va estar present al jutjat. “El diplomàtic va demanar tenir al periodista a casa sota arrest domiciliari fins que s’acabin les investigacions pertinents”, confirma Amiras que destaca: “El nostre client, que està anímicament destrossat, col·labora plenament amb la investigació i confia en els jutges israelians. Cal deixar que s’investigui perquè el que importa és la veritat”.

La víctima pertanyia a una família religiosa de la localitat de Kiryat Motzkin (nord d’Israel) que va abandonar els estudis de l’acadèmia rabínica per dedicar-se a la música de manera professional. “Haim era un pianista i compositor amb moltíssim talent i futur que sempre estava ocupat amb actuacions. És una gran pèrdua”, va dir un dels seus professors a la ràdio pública israeliana.

Haim Tukachinsky

“És una tragèdia que a la fatalitat i l’alcohol, una persona sense antecedents penals passi en pocs segons de ser lliure a ser sospitós de la mort d’un innocent vianant”, conclou Amiras sobre un cas que va coincidir pràcticament amb un altre a Tel Aviv en què un jove futbolista de la primera divisió va atropellar i va ferir greument un adolescent israelià que anava en bicicleta elèctrica a Tel Aviv. Tots dos tràgics successos van tenir lloc el diumenge a la nit a l’inici de la festivitat jueva de Sucot…….


Foto: Cotxe periodista espanyol

Font : Jerusalem Post

Comentaris
COMPARTEIX !
Ofertas Depilación Láser